blandband it is

ikapiika 2008-11-22 09:23 (3 kommentarer)
De flesta av mina favvislåtar, inser jag vid en genomgång, är vår, sommar eller höst. Få, som inte är jullåtar, hamnar under kategorin vinter.

Men, om jag delar upp vintern på 5 månader ser det ut så här.

November
Guns-n-roses "November rain" (use your illusion I) – Är väl ganska självförklarande.

the Mamas and the Papas “California dreaming “– “I’d be safe and warm, if I was in LA”, November är månaden att fly, om inte annat så i tanken

December
Dido “All you want” (No Angel) – Hörde den i en affär i London medans jag julshoppade 2001 och blev kär direkt.

Orfei Drängar “jul Jul Strålande jul” (Christmas music) – Den optimala och ultimata jullåten, i den allra bästa versionen.

Januari - Februari
E-type, “Angels crying” (Greatest hits) – min och Ås partylåt. Eftersom vi firat nyår tillsammans det senast decenniet så kopplar jag den till nyårsfirande.

Simon & Garfunkel “Bookends” (greatest hits) – ger mig ett stilla januarilugn, bara sitta och titta ut på vintern.

Oasis “wonderwall” (Whats the story, morning glory) – sådär i mitten av nittitalet hängdes det en del på teknologtillställningar, bland annat ishockyspelsturneringen “Dimman” i Lund, denna låt får mig alltid tillbaks till den känslan, festandet dagar i sträck.

Norah Jones ”prettiest thing” (feels like home) – vintern 2004 simmade vi babysim med T tidigt på lördagmorgnarna, efteråt ramlade vi in på Broströms och åt frukost, där spelades alltid denna skiva, som alltså får mig att tänka på vinter, kallt, varma bullar och mysigt fik.

Depeche mode “Home” (ultra) – 1997 tillbringade jag vintern i Singapore. Lyssnade på Ultra och hade viss hemlängtan.

Ace of Base ”all that she wants” (greatest hits) – Sportlovet 1993 i Val d’isere. I say no more.

Mars
Depeche mode “but not tonight” (Black celebration cd-versionen) – “Oh god its raining, but Im not complaining, it’s filling me up with new life…” Mars i ett nötskal för mig.

Jakob Hellman “vintern dör” (…och stora havet) – japp, så är det.

Sysop

En länk för de som har spotify och vill lyssna på blandbandet: http://open.spotify.com/user/fluff/playlist/7GBzof9I5duxeMzuSUWZBQ

Dock blir det Peter Jöback som framför "Jul, jul, strålande jul" istället för Orfei Drängar. :)

2008-11-22 11:04:11

tori

HAHA. inte riktigt samma sak @Sysop. ;) Jag måste förövrigt också lära mig att göra blandbandslänkar på Spotify (eftersom jag ÄNTLIGEN fått en invite). Och vinterblandband kommer också, men efter helgen förmodligen.

2008-11-22 11:34:54

Sysop

@tori: Det kändes bättre än att lämna det tomt. :) Du skapar en playlist och högerklickar på den och väljer "Copy HTTP Link" :)

2008-11-22 11:37:49


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk