Hur kan man hjälpa?

Moot 2008-11-11 10:26 (7 kommentarer)
Jag har en god vän som inte bor i Sverige (hon är dock svensk). Hon har inte firat jul på säkert 7 år då hennes man inte firar jul och har övertalat henne att det inte är något viktigt. Han har även försökt vända henne mot sin familj. Hur som så ligger de nu i skilsmässa då han har betett sig riktigt illa mot henne. Nu är det dock mening att hon skall fira jul med sin familj i Sverige som gör allt för att hjälpa henne komma över det här eländet. Men hon är så negativ... hon är upprörd över att hon skall behöva ta flera dagar ledigt och "slösa" på att åka hem. Nu skall hennes systrar fira jul med sina respektive mäns familjer... så hon skall vara med sin pappa och hans nya fru. Jag förstår ju att det inte är så kul alla gånger att vara själv. Men samtidigt så vet jag att hon vill vara med sin familj men hon hittar fel på allt och säger att det vore bättre om hon satt själv... huh... det börjar ta slut med peppande ord från mig nu? Jag försöker verkligen. Hon kommer att spendera helgen innan jul hos mig här i Stockholm dock. Jag skall försöka göra det så mysigt och juligt som det bara går. Men vad säger man för att "väcka någon" ur sju års dvala och hjärntvättning???? Hypnos? Gud jag vet inte :-(

Bonita

..något jag antagligen inte skulle klara själv, men...säga ifrån? "Nä, nu räcker det. Vill du komma hem, så gör det, och se till att ha så kul du kan, men gnäll inte över att du måste ta ledigt. Vill du inte komma hem, så gör inte det. Du har ett val. Ingen tvingar dej..". typ?

....så himla lätt att säga..så himla svårt att göra...

2008-11-11 11:00:39

Moot

Mmm jag vet.. jag har försökt att säga så (fast ganska snällt). Hon har haft ett riktigt helvetesår så inte riktigt läge att fräsa i ordentligt.

2008-11-11 11:02:03

Bonita

då kanske du helt enkelt inte ska lägga mer energi på att försöka peppa henne? nöja dig med att lyssna?

2008-11-11 12:25:35

Bonita

...och när hon kommer göra vad du kan för att fixa en mysig kväll..så klart..

2008-11-11 12:26:56

Moot

Jo.. det har du rätt i. jag får nog bara lyssna och hoppas att hon inte avbokar biljetterna...

2008-11-11 13:14:46

crackgrrl

Jag tror inte alls pa "harda tag" och "vill du inte sa slipp", etc. Hon later precis som jag; jamt nar jag maste aka till Sverige (inte riktigt samma scenario, men i alla fall) ar jag extremt sur over att behova ta ledigt, slosa pengar pa flygbiljett, slosa tid pa Sverige som jag hatar, bla bla bla, och gnaller sa mycket om det som jag bara kan. Fast nar jag val landat ar jag ratt sa nojd anda, och nar det ar dags att aka hem ar det alltid nastan sa att jag vill stanna. Det basta du kan gora ar nog att filtrera ut hennes gnall eftersom det anda inte finns nagon logisk respons. Sakert kommer hon droppa attityden nar hon val kommit hem till dig och allt mysigt julpynt. :)

2008-11-11 14:39:08

Moot

@crackgrrl: precis samma som jag kände när jag bodde utomlands. Du har nog rätt..jag kan nog släppa det. Jag tror hon kommer bli nöjd när hon väl kommer hem. Bara hon inte avbokar... hennes hjärna är fortfarande styrd av den där galenskapen som hennes ex infiltrerade henne med :-(

2008-11-11 14:49:10


Info
Namn
Moot
Född
-
Hemstad
Norrort
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-07-06
Antal texter
851
Övrigt
Valspråk

I have tasted the flavours of life and it sure aint vanilla!