Fader okänd

kicko 2008-10-20 00:25 (6 kommentarer)
Jag misstänker att det inte bara är jag som drar till mig knepiga människor. att de flesta människor ÄR knepiga i större eller mindre utsträckning, men ändå kan jag börja undra ibland. Inte sådär att det stör, snarare tvärtom. Underliga människor roar och intresserar mig.

Det senaste tillskottet är frikyrlig, 12år yngre än mig, har en massa skumma vanor, samlar på gamla barnvagnar och nappar och vill inget hellre än att få ett barn. Gärna en mulatt. Vad hon däremot definitivt INTE vill är att ha en karl. Och definitivt inte ha sex. Inte före äktenskapet. Som hon inte vill ingå med nån, för hon är antagligen lesbisk eller åtminstone bi med störst dragning mot tjejer, vilket är lite svårt att bearbeta i den miljö hon lever i...

Jobbigt läge liksom.
Men det har fått mig att fundera.
Hur många män känner jag som skulle kunna tänka sig att privatdonera sperma till en kvinna som inte vill låta honom ha med barnet att göra sen? Hon vill inte ha nån pappa - om det inte är en man hon redan är god vän med och vet att hon kommer överens med. Hon vill helst ha en anonym donator, så att hon ärligt kan svara att hon inte vet vem pappan är när barnet är gammalt nog att undra.
Jag tror faktiskt inte att så många av mina manliga vänner skulle gå med på det. Och om det vore lika enkelt att donera ägg tror jag inte så många av mina kvinnliga vänner skulle göra det heller.

Skulle du?

smilla

Nej.
Men Syster Stork gör det. Det kostar iof en del. Men de gör sånt. Fast om man är 23 (real life case) så har de många möten om det är etiskt försvarbart...

2008-10-20 01:17:27

Jazz

Nej. Jag skulle nog inte donera.

2008-10-20 09:08:55

Anni

Låter hon som en lämplig mor? Skulle inte tro det. Hon får nog växa till sej ett tag.

2008-10-20 09:54:25

Moot

Kanske skulle jag donera.. men först vill jag ha EGNA barn. så ego är jag... haha

2008-10-20 10:12:56

kicko

@smilla: grejen är ju den att hon inte har råd med insemination utan vill sköta det på egen hand...

Sen känner jag lite som @Anni, men har lite svårt att säga det rakt ut till henne. Jag brukar inflika att det kanke finns en mening med att hon måste vänta lite med att hitta nån som ställer upp, och att om det viktigaste är hudfärgen på pappan kanske man ska låta det bero ett tag ... visst växer man med uppgiften för det mesta och oavsett HUR barn kommer till så är de älskade och välkomna och lika stora mirakel och gåvor (blablabla, klyschor blir klyschor av en anledning!) och visst är det schysstare att fråga killen än att bara gå ut på krogen i hopp om att bli gravid (jag känner folk som gjort det. Flera ggr - det första krograggbarnet måste ju ha syskon...) men jag tycker ändå inte att det är vidare schysst.

Jag skulle kunna tänka mig att donera, men inte till nån som ställer villkoret att barnet aldrig ska få veta, och att jag inte får vara delaktig. Skulle nån av syrrorna eller en god vän behöva ett ägg skulle jag nog inte säga nej.

2008-10-21 22:47:10

Lisasan

Jag resonerar nog som du, bekant som vill ha ägg eller sperma på dom premisserna - nej. Men en god vän, släkting eller familjemedlem - ja. Hennes resonemang låter inte så särskilt genomtänkt. Även om unga människor i många fall kan vara fantastiska föräldrar så låter det inte riktigt som att den här tjejen är på rätt spår. Jag skulle gissa att det vore bra om hon väntade lite, för alla eventuella inblandades skull.

2008-10-22 00:50:50


Info
Namn
Kicki
Född
-
Hemstad
Nkp
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2003-02-13
Antal texter
803
Övrigt
Valspråk

Never underestimate the power of human stupidity

Utmärkelser
  • Hypodeas jultävling 2005
  • Lövtävlingen 2006
  • Lövtävlingen 2007