det här med sömn

ikapiika 2008-09-26 07:37 (inga kommentarer)
Har ofta varit lite komplicerat för mig. Det är det första som störs när saker inte riktigt är som det ska. min nuvarande situation, när jag går upp "toktidigt" ett par dagar i veckan är inte helt problemfritt. Vanligtvis funkar det bra, jag somnar,sover hela natten och vaknar toktidigt, om än efter lite för få timmar, men är jag stressad, eller har något viktigt att göra eller, som inatt, blir väckt lite många gånger under de första timmarnas sömn så är det kört. Som tur är funkar jag rätt bra på i princip obefintlig sömn första dagen i alla fall, tyvärr så hamnar man ju lätt i en ond cirkel där nästa natt är "nä nu måste jag sova" och det blir ju aldrig bra.

Somna på kvällen är sällan mitt problem, det gör jag oftast lätt men somna när jag blir väckt mitt i natten är en annan femma. Tacka vet jag under graviditeterna, då sov jag som en sten trots många avbrott. Tyvärr var jag trött hela tiden ändå.

Idag är jag ledig (vilket ju är en stressfaktor för sömnen för då ska man ju sooova uuut) och ska åka till syrran i Västervik med kiddosarna. Får dricka starkt te och äta godis så jag inte somnar i bilen.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk