Jag är inte Carrie Bradshaw....

Moot 2008-09-20 18:29 (14 kommentarer)
En av mina äldsta och bästa vänner har ALDRIG varit singel typ. Inte sedan vi var 14 år i alla fall. Hon är visserligen skild men träffade sin nya man medans hon var gift med den första (alla gör vi misstag...). Hon skall nu föda sitt tredje barn och gör ibland misstaget att romantisera mitt singel liv...

Pratade med henne imorse och berättade om mitt beslut att gå på bio själv i eftermiddag... varpå hon suckade drömmande och sa "ja och efteråt så går du och tar ett glas vin på något tjusigt ställe och där dyker mannen i ditt liv upp... gud så mysigt"...

Ehhh tänkte jag för mig själv (se rubrik).. det händer ju bara på film. Hon borde ha provat på den bistra sanningen någon gång så skulle hon nog uppskatta mer vad hon har. Nu har hon haft extrem otur i sitt liv och hennes yngsta pojke har råkat ut för en skada och jag säger inte på något sätt att hon inte har det jobbigt ibland. MEN hon sa redan innan detta hände att hon ville byta bort man och barn mot mitt singel liv.. haha jo för en kväll kanske.

I min bioklädsel hade jag kanske på sin höjd kunnat smyga in på något skumt hak nere vid centralen. Men det är inte troligt att jag hade träffat min typ av man där (eller Matthew Goode för den delen - huvudrollshavaren i filmen och my future husband)

Nåja jag gick på filmen och den var helt underbar. det var skönt att gå själv så jag kunde fokusera och inte bry mig om vad mitt sällskap tyckte. Filmen heter "En förlorad värld" (Brideshead revisited) och var sorglig, romantisk, bittersweet, ljuv, vacker och bara helt underbar. Sen gjorde dom reklam för massa andra filmer som kommer snart och jag kände den bekanta panikkänslan. Hur skall jag hinna med att se allt? Hur skall jag komma i håg alla filmer jag vill se? Förut hade jag en lista men det blev för jobbigt. Jag älskar filmer och jag vill se ALLA!! Alltså alla jag vill se...haha och det är många.

Nu skall jag laga lite käk och glo på en rulle :-)

Trevlig kväll mina vänner!

Over and out!

tori

"ja och efteråt så går du och tar ett glas vin på något tjusigt ställe och där dyker mannen i ditt liv upp... gud så mysigt"
HAHA. yeah right.

2008-09-20 18:43:52

Anni

Yeah right!!!! Instämmer för fullt med Tori!

2008-09-20 19:32:41

Doriz

Å jag ska gå på filmen Women i min ensamhet!

Och snälla, slå mig över skallen med en bräda om jag är lika klumpig som you know who!!!

2008-09-20 20:03:50

Moot

@Doriz: Haha det är du inte :-). Hon vill nog bara drömma. Men du... den filmen skall vara bra har jag hört från Isle of Man vännerna. AVIS. Den går inte här...suck.

2008-09-20 20:09:07

crackgrrl

men gud vilken kommentar.... kan enbart fallas av nagon som aldrig varit singel.

2008-09-20 22:49:57

M

Jag är nog på din kompis sida. Ett liv där man kan träna, gå på bio, ta en drink, jobba över, ha en evigt växlande favoritrestaurang där man träffas på fredagar, ...

2008-09-21 13:18:37

tori

M: ja visst vore det fantastiskt. det är dock inget som kommer automatiskt bara för att man är singel...

2008-09-21 14:46:55

crackgrrl

M: jag ar sambo och gor allt det dar i alla fall! forstar att det ar skillnad om man har barn, men det gar val att kompromissa..?

2008-09-21 16:12:45

Moot?

@M: Nope som Tori säger så kommer inte allt det är automatiskt bara för att man är singel. Dessutom skulle jag byta allt det mot att slippa den tomhet man kan känna en söndag när man sitter själv och det verkar som hela världen har något att göra. Men jag vet inte hur gammal du är M? För 7 år sedan var inte det här någon issue för mig utan njöt i fulla drag.

2008-09-21 16:58:12

M

@Moot: Jag är närmare 40 och har i princip inte varit singel sedan tonåren, så du har rätt - jag vet inte vad jag pratar om. :-) Tomhet känner nog alla då och då, men situationerna växlar naturligtvis.

@Cgrl: Du är en förebild, och ibland går det säker t.o.m. lättare om man har en sambo tillsammans med. När man har barn riskerar förberedelserna inför att bara ta en drink att göra projektet så stort att det tappar all lätthet, anspråkslöshet, och glädje. Du har rätt. Jag ringer barnvakten.

2008-09-21 18:43:00

Moot

Ahhh gräset är alltid grönare på andra sidan :-)... kan man inte få köra en vecka singel, en vecka sambo och en vecka med familj och sen börja om igen? Jag tror säkert jag skulle klaga om jag hade familj också... det ligger väl i människans natur :-)

2008-09-21 19:03:27

ikapiika

Om det inte vore för att man måste skilja sig skulle jag väldigt gärna vara varannanveckasförälder.

2008-09-21 19:15:15

Jazz

Du har ju saker i ditt liv som du både uppskattar och som faktiskt i mångas ögon är rena lyxen. Och som nog i dina ögon också är rena lyxen om du inte tar dem för givet. Och om de där lyxstunderna inte varvades med trist-stunder.
Tänk också att du nog romatiserar hennes tvåsamhet en del. Eller att du väljer att tro att tvåsamheten är det samma som lycka. Det finns ju många som lever i en jävligt rutten tvåsamhet.

2008-09-23 17:34:48

Moot

DET har du väldigt rätt i Jazz. Jag väljer alla gånger ensamhet framför att vara ensam i tvåsamhet liksom. Jag vet att inte alla förhållanden är en dans på rosor... eller att snarare inget förhållande jämt är en dans på rosor... allt för väl. Men det hindrar mig inte från att vilja ha familj och barn... det är väl inte så konstigt? Det är ju en ganska naturlig process. Sen är det med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot det... Det finns säkert stunder jag kommer att ångra det haha. Men att säga att man skulle vilja byta bort sina barn mot att leva singellivet... det köper jag inte!!!

2008-09-23 21:55:31


Info
Namn
Moot
Född
-
Hemstad
Norrort
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-07-06
Antal texter
851
Övrigt
Valspråk

I have tasted the flavours of life and it sure aint vanilla!