Jag behöver er hjälp!!!

Moot 2008-09-11 19:39 (8 kommentarer)
Ok snälla sluta inte läsa för jag behöver er input.

Var på kurs idag (refresher ang kommunikationsplanering). Det första som sas var att man måste förstå sin verksamhet... Jag stupade redan där. Jag kan inte mycket om vad vi gör... och jag är inte det minsta intresserad. Hemskt va? Men hur upphetsad kan man bli av corporate finance eller analyser? Inte mycket i min värld i alla fall.

Min tanke hela tiden har varit att flytta hem (vilket jag nu gjort) och ta det här jobbet för att komma tillbaka in i kommunikation och marknadsförings branschen för att sedan efter ett år söka ett liknande jobb på ett företag där jag verkligen känner för produkterna (mat, mode, hälsa, make up...)... jaja jag vet ytliga konsumentprodukter helt enkelt. Men det är det jag tycker är KUL!!! Nu har jag snart varit på mitt jobb i 9 månader. Jag får bonus i mars och sen tänker jag söka mig vidare. Tiden flyger och jag inser ju nu att VEM KOMMER VILJA ANSTÄLLA MIG? Min jobberfarenhet består av: business to business på reklambyrå, marknadsavdelning på fastighetsbolag,relationship manager på ett offshore insurance company! Ja ni ser ju? ZERO erfarenhet av konsumentbranschen... bara ett otroligt intresse. Jag måste alltså skaffa mig något som ser bra ut på papperet. Kvällskurser, seminarier etc etc!! Hjäääälp mig? Förslag????? Hur skall jag gå till väga?

/Helpless Moot

Anni

Kolla upp IHMs utbildningar kanske? Är inte riktigt i samma bransch som du, så jag vet inte alls.

2008-09-11 20:24:22

crackgrrl

Jag skulle kunna skriva sida upp och sida ner om detta... du anar inte hur val jag kanner igen mig. Sjalv lyckades jag jobba framgangsrikt inom IR/PR for tech-foretag utan att veta ett SKIT om klienternas produkter och utan att vara det minsta intresserad. Det som "raddade" mig var att foretagen var sa pass high profile (svengelska igen) att journalister, PMs och analytiker oftast kontaktade oss, inte tvartom, sa jag behovde tack och lov inte pitcha sarskilt ofta. Det senaste stallet jag jobbade pa var varre eftersom foretagen var sa sma att jag var tvungen att lasa pa om vad de faktiskt gjorde for att kunna skapa buzz... ZZZZZ. Sa jag sade upp mig, som du ju vet. Jag tror att den basta sok-approachen ar att fundera over vad man har for egenskaper och kunskaper som behovs inom konsument-PR etc och forsoka relatera det till sin egen bakgrund. Storsta problemet ar nog att man forvantas ha mediekontakter inom den bransch man vill jobba i, plus att man inte riktigt har exakt de writing samples som kravs. Kurser verkar meningslost om de inte ar specifikt riktade till nagon med din erfarenhet som vill byta bana.

Vilka bra rad jag ger.... kanner att jag redan skrivit ca 5,000 tecken utan att haft nagot konstruktivt att saga.

Sjalv ljog jag om examensar for att fa ett fashion PR internship med minimilon, men det sprack helt enkelt nar jag insag att jag helt enkelt inte hade rad. I en lagre position far man visserligen chansen att omskola sig etc, men man har ju samma hyra, rakningar etc att betala ocksa... jag skulle kolla pa kvallskurser men vara valdigt noga med att de erbjuder just det du behover. I varsta fall kan val en kurs i alla fall vara en signal till presumtiva arbetsgivare att du ar serios och inte bara vaknade en vacker dag och tankte att du vill jobba med nagot "nytt och helt annat". Jag tror att det ar den vanligaste anledningen till att ens ansokan blir avfardad i en sadan har situation: om man soker ett jobb pa "sin niva" anses inte ha exakt den bakgrund som behovs, och om man soker ett jobb pa lagre niva for att fa in en fot ar man inte trovardig eftersom de tycker det ar markligt/suspekt att man ar villig att ga ner i lon/ansvar for att fa jobba med nagot man tycker ar kul.

2008-09-11 20:47:48

Moot

Ahhh Crackis snacka om att du sätter fingret på... ja vad säger man. Du vet vad jag menar :-). Jag är på ett litet relativt okänt företag så det är minsann inga journalister som ringer mig och inte kan jag ringa dem och svamla om något jag inte förstår. Visst kan jag läsa på men tänk om det kommer "kringfrågor"... ehhhhh. Jag förstår inte hur jag fick det här jobbet ens till att börja med??? Har inte en enda journalistkontakt. Om jag åtminstonde jobbade med något jag förstod så skulle jag inte ha några problem att ringa upp och försöka skapa en kontakt.

Men det var det jag tänkte - om jag tar några kurser så kanske de ser att jag har ett intresse. Men kurs i vad? Smink, formgivning, design? Verkar ju konstigt... Jag skulle ha hakat på direkt efter min utbildning när jag hade internship på A&E i NY. skulle ha ringt alla TV stationer när jag kom hem och hängt på trenden istället för att hamna inom finans :-( (fast det betalar ju bra).

Blev erbjuden en intervju häromdagen på mitt drömföretag (dom gör smoothies) men dom sa redan från början att dom bara kunde erbjuda xxxxx i månadslön ... vilket var hälften av vad jag tjänar nu så det går ju inte. Helt vördelöst..... Hur blev det så här?

2008-09-11 21:01:26

Sheela

Att du har en grund inom B2B och samtidigt har intresse av B2C är ju skitbra! Tryck på din tidigare erfarenhet, komplettera med kurser inom mat/mode/ hälsa/make up och släng upp papprena och visa att du brinner för att inrikta dig mot konsument istället för företag. You can do it!

2008-09-11 21:29:28

Moot

Tack Sheela :-). Uppmuntrande ord!!! Jo banne mig. Måste bara hitta lite kurser. Det kommer ju bli ett nöje att ta dem.. men vart hittar man dem???

2008-09-11 21:33:24

crackgrrl

Ja, det ar ju problemet med att vara in-house... min response till jobbiga kringfragor var alltid "let me transfer you to the director of this account, I'm usually not on this team, just helping out b/c right now the company is getting SO much attention...". Hahah! Sedan fick min chef ta samtalet och jag sprang som en liten vessla till hans kontor sa jag kunde hoera vad han svarade och ta samtalet sjalv nasta gang. :D

Oftast ar ju kringfragorna ungefar desamma... efter nagra dagar av cold calling kan man ju alltid skapa en liten FAQ for sig sjalv, men det kanns ju sa vardo nar man inte ar intresserad i vilket fall. Jag skulle ga pa smoothie-intervjun och verkligen salja mig sjalv, sedan forsoka forhandla upp lonen. Fast halften av nuvarande lon suger ju verkligen...

Det kanns pa nagot satt orattvist att arbetsmarknaden ar sa oforlatande mot sadana som vill sadla om. Jamt far man fragor sasom "men varfor valde du den inriktningen pa universitetet om du inte ville jobba med det", "varfor jobbade du sa lange inom finans", blablabla. Hur skall man kunna forsvara nagot man gjorde for FEMTON ar sedan? Och angaende de jobb man haft: ibland halkar man ju bara in pa nagot -- hade man fattat att man skulle vara fast i den branschen for livet hade man kanske tankt efter lite mer. Hoppas det ordnar sig, men som sagt, jag kan verkligen relatera.

2008-09-11 21:45:45

Moot

mmm jag var bra sugen att gå på smoothie intervjun men han sa att han redan hade tagit i med den lönen... Hade det legat LITE under min lön hade jag inte svekat.. men men.. jag har ganska dyra vanor... haha. Får väl skylla mig själv. Jag måste helt enkelt hitta en rik man som försörjer mig så kan jag jobba med vad jag vill :-). Fast nej... det vill jag ju inte heller. Vill inte vara beroende av någon... håhåjaja. men som mamma sa just nu "du skall vara glad att du har ett jobb".. och det är jag ju. Som tur är så är alla jättetrevliga och hjälpsamma (förutom kontorshäxan) så jag får stå ut ett tag till. Men i bakgrunden smider jag planer och håller ögon/öron öppna och kurs skall jag banne mig gå. Om jag hittar någon...

2008-09-11 21:54:40

Doriz

FOOD, gå matvägen!!! Rakt av!!!

2008-09-12 01:43:52


Info
Namn
Moot
Född
-
Hemstad
Norrort
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-07-06
Antal texter
851
Övrigt
Valspråk

I have tasted the flavours of life and it sure aint vanilla!