Dansmammor

ikapiika 2008-09-09 21:17 (3 kommentarer)
Detta är en ny föräldratyp som jag stötte på för första gången i lördags då T började på balett. Hon har förvisso dansat tidigare. På dagiset i SF kom en danslärare en gång i veckan, här i Uppsala dansade hon barndans förra året men det är, har vi blivit varse, inte att förväxla med balett.
Inte så att fröken är så annorlunda mot barnen, visst hon lär ut nya steg men hon har tålamod och lekfullhet och kommunicerar bra med de små 5 åriga flickorna, för ja, det är idel flickor.

MEN det finns en kategori som tar det här på blodigt allvar, mammorna... "nu får du skynda dig hem och stretcha" var en av kommentarerna efter passet. En annan mamma började instruera sin dotter i street moves innan passet eftersom tjejen hade träningsbyxorna på sig och därför såg mer "streetig" ut. En liten tjej kom och pratade med mig och frågade om jag visste vad man använde stången till. "joo, man har den väl för att hålla balansen vid vissa övningar" svarade jag (som faktiskt dansat några år balett på högstadiet och gymnasiet) "NÄÄÄ man gör så här" svarade tjejen och slängde upp benet och började stretcha "en sån har jag hemma" tillade hon sen.

Dessa flickor med "dansmammor" var rätt lätta att identifiera. De hade små svarta dansdräkter och vita trikåer. T, och några andra tjejer, hade rosa balettdräkter modell princessa från de stora klädkedjorna och tyckte själva att de var finast i världen.

Jag vet inte jag. Visst, jag tyckte själv att det var jättetråkigt att jag inte fick börja dansa i unga år för när jag väl började var det försent att bli det minsta lilla bra, men jag blir lite beklämd av föräldrar som börjar pusha sina barn som 5 åringar. Om T själv vill så kommer jag kanske också sätta upp speglar och stång till henne i källaren så att hon kan stå och stretcha. MEN, det allra viktigaste för mig är att det i sådanana fall är på hennes initiativ och för att hon verkligen vill det.

crackgrrl

oh, en sadan mamma skulle nog jag bli. stage mom #1!

2008-09-09 21:24:01

Moot

När jag balettade önskade jag att jag hade en sån mamma...haha. Jag ville inte ha volang på dräkten utan svart dräkt som de "stora tjejerna"...hahahah those were the days.

2008-09-09 21:47:07

Doriz

Jag anmälde, och tog lilla L, till vad jag trodde var dans i onsdags.... Det var seriös balett för 2-åringar och inte någon rolig fridans som jag fått för mig. Där stod också ett gäng stage moms och jag gick efter 20 minuter.
HUGA!

2008-09-09 21:56:45


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk