Nu är det jul igen....

Moot 2008-09-08 14:38 (7 kommentarer)
Sitter och sippar på en kopp Kanel te från egypten. Attans vad gott det är. Känner mig helt trygg från magen och upp i knoppen. Jag älskar kanel.. och jag älskar jul. Kan vi inte bara hoppa över oktober och november???? Åhhh vad mysigt.

Fast det är klart - de senaste åren har mamma nästan lyckas ta det ur mig. Hon är Mrs Scrooge. Helt sjukt att en människa som skapade såna perfekta jular för mig och mina syskon som barn.. kan avsky julen så mycket. Hon tycker det är för mycket att fixa med och avskyr julklappar. Förra året ringde hon mig 2 veckor innan jul och sa "i år hoppar vi julklapparna"... ehhh hon tyckte hon hade kommunicerat det till alla men hon hade väl glömt mig som vanligt. Själv stod jag mitt bland alla flyttlådor och skulle flytta hem till Sverige och mina julklappar var inköpta i november och låg klara. Vilket resulterade i något konstigt arrangemang där alla köpte julklappar till mig men inte till varandra... suck.

Igår sa dock mamma "men du får väl önska dig en kaffemaskin i julklapp".. jag var lite slö i huvudet och kom på det självklara svaret tre timmar för sent: "jasså vi skall köpa julklappar i år"... men men det är så där när man är lätt bakis.

Nog om detta.. julstämning har jag och vad jag längtar tills jag får plocka fram allt fint pynt, sätta på julmusik och BAKA (kanske bryter jag dieten under december... beror på resultat...)

Jul jul strååååålande jul... eller jag vet:
I'm dreaming of a WHITE christmas.. snälla snälla låt det snöa! Let it snow let it snow let it snow. Ni vet inte vad ni har gett er in på som lät mig skriva här. Det kommer att bli mycket jul nu fram tills den 24... hohoho.

Pocks

Åh du är så bra. Jag kommer och knarkar julstämning hos dig när det närmar sig. Jag älskar också tiden innan ffa - stämningen, känslan, ljuset (eller bristen på det), allt det goda, dofterna, glöggen... Mmmmm vad mysigt. Och så fyller jag år där och det älskar jag artt göra - då brukar vi ha fest. Det ska vi nog ha i år med - en decemberfest med klirr i glasen. SEn är själva julen i sig ofta ett antiklimax, men vägen fram är underbar!

2008-09-08 15:21:25

Pocks

Näe förresten - julen i sig är inget antiklimax sedan vi började fira den lite gemensamt kom jag just på. Jag ljög. Det var åren när jag firade ensam med mina föräldrar som SÖG. Hu :(

2008-09-08 15:22:06

Moot

Ahhh du är hjärtans välkommen hem till mig så skall vi jula så det gnistrar om det :-). Och ja nog har du rätt.. själva julafton kan vara lite antiklimax men det beror på Mrs Scrooge. Men i år firar vi med brorsbarnen så då slås det nog på stort :-)

2008-09-08 15:31:18

Doriz

JAG ÄLSKAR JUL!!! J U L!!!

2008-09-08 15:32:29

Moot

Det är därför ni är mina vänner....tihi :-)

2008-09-08 15:39:08

ikapiika

Jorå, här älskas det julen också. men efter att ha haft hela släkten här förra julen är jag och maken rörande överens. I år åker vi till Varberg. Trots att det aldrig varit en vit jul där så länge jag kan minnas (sen 81 i alla fall) så är det liksom MER jul där... kanske för att jag alltid firat jul där (med sådär 5 års undantag). Det mystiska är att maken också tycker det.

2008-09-08 18:00:20

Jazz

För något år sen åkte mamma och pappa bort och kom hem dagen innan julafton vilket lämnade allt fixande och planerande till oss döttrar. Sen fick inte mamma riktigt tillbaka ansvaret för julen. Nu drar vi mer i grejer. Och nu har nästan allt innan-julen-gnäll tystnat. Fint tycker jag.
Jag är ju en sån där person som verkligen har en toppjul i stort sett varje jul.

2008-09-08 22:01:37


Info
Namn
Moot
Född
-
Hemstad
Norrort
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-07-06
Antal texter
851
Övrigt
Valspråk

I have tasted the flavours of life and it sure aint vanilla!