Recepthörna utan all moral

Anni 2008-07-27 21:51 (3 kommentarer)
Jag fortsätter laga mat trots värmeslag. Käraste vännen är mycket tacksam att mata, han äter allt utan protester och tar om med stor entusiasm. Det är sånt som inspirerar kocken!

Idag squagliatelle - squash i remsor, som man kokar snabbt, ser ut som tagligateller, därav namnet. Och kycklingskånkar i ugnen och massa sugar snaps. Jag vet att dom kommer från Kenya och såna där långtbortiga miljöboviga ställen, men dom ÄR ju så goda!

Idag har vi suttit i paradiset hela dagen, i skuggan under ett träd. Sen var vi förbi bästisen och jag höll en pytteliten kyckling som somnade i min hand.

Efter att ha klappat försiktigt på denna lilla sötnos gick jag rakt hem och slängde in kycklingben i ugnen. Och så har jag mage att morra över att Bästisens katt jagar kycklingarna.

Det är bara att inse, vi människor är minst lika hemska rovdjur. Enda skillnaden är att vi har salt och peppar på våra offer och tillagar dom lite mer.

Imorgon ska jag inte gå upp tidigt och masa mej till jobbet. Jag ska sova så länge jag vill. Det är himla skönt!

Bonita

vadå hemska rovdjur. Men det är väl ändå tingens ordning att människan äter kött? Sen finns det numera alternativ, och man kan verkligen diskutera djurhållning och slaktmetoder och allt sånt. Men jag måste få protestera å det kraftigaste. Det är naturligt att människan äter kött. Så det så.
kram.

2008-07-27 22:12:08

Anni

@Bonita Visst är det naturligt, och väldigt gott. Det är ju naturligt att katter dödar kycklingar oxå fast hönsmamman, i detta fallet min Bästis, blir ju inte gladare för det...
Jag har inga större betänkligheter mot att äta anonyma djur, det är bara dom man själv klappat som känns lite för personliga liksom...

2008-07-28 13:19:22

Bonita

...DET - kan jag å andra sidan ha full förståelse för.. ;-)

2008-07-28 14:05:48


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!