familjeprylen

Corn 2008-07-15 16:45 (5 kommentarer)
Jag idealiserar nästan hemmafrulivet litegrann när jag står vid diskbänken en tisdagsförmiddag och rensar körsbär och lyssnar på Ramones - för att barnen ska få höra dem (när jag frågar fyraåringen om det är bra säger han "det är ramonesigt") - och fyraåringen ritar och sexåringen sitter och klipper och klistrar och en körsbärschokladkaka står i ugnen. Men sen går dagen och allt bara eskalerar, barnens bråk och skrik och jävelskap, fast det är inte som att de är understimulerade och nonchalerade av mig, vi har legat på vårt trädäck och läst flera böcker, vi har dansat, sjungit, plockat körsbär, men när jag inte ägnar mig åt dem blir de som galna och jag är en ryande förälder som får små utbrott och när de är ute på trädäcket lyfter jag bort den förbannade tv:n, gömmer den, för den är det ett evigt tjat om också. Nu är tv:n simsalabim borta, huxflux, inget bolibompa, inget nickelodeon, GUD SÅ SKÖNT, sen hotar jag också om att ringa vår granne polisen och säger att hon ju kan komma och berätta att det är dumt att slåss sådär mycket som de gör,

ja men ni fattar? Hota med POLIS! Herrrreeeguuud vilka idiotgrejer jag kommer med. Men nu är dagen snart slut och deras pappa kommer snart hem och jag har faktiskt lyckats göra körsbärssylt, läsa fyra böcker för barnen, läsa en serie själv, bära bort en tv, baka en kaka, laga och äta lunch, jag fokuserar på det, att jag HAR gjort konstruktiva saker.

Var för sig är barnen två små guldprinsar, men ihop är de.... som syskon. Of course. Och när jag och fyraåringen hade varit i Småland och vi kom tillbaka så var det barnen som kramade varandra hårt och innerligt först av allt, eftersom de hade varit ifrån varandra i tre-fyra dagar, innan de ens såg åt den förälder de hade varit utan, de älskar varandra, de är som syskon ska, men så otroligt jobbiga skitungar i sina stunder. Puh. Och jag är en otroligt jobbig skitmamma.

Men sen efter allt bråk sitter de där, i vår säng, i bara kalsonger, axel mot axel, och granskar gamla vinylomslag och pratar om Gene Simmons. Sötnosarna. Och nu har jag engagerat dem i att göra etiketter till syltburkarna så ja, sysselsatta för en liten stund i alla fall.

AnnA

Jamen, det är ju så det är, livet. Ömsom vin, ömsom vatten :)

2008-07-15 19:10:26

Bettty

Kan man få ett recept på den däringa chokladkörsbärskakan? I övrigt är jag övertygad om att du är en alldeles ypperlig mamma, så klart.

2008-07-15 20:00:35

annan

Lite lite nedslående är det att läsa detta, att de kaosar ur när du för stunden inte ägnar dig åt dem - jag tänker ju för mig själv att när mina barn är lite större, när de är t.ex. fyra och sex år, då kommer de inte att krascha in i varandra precis hela tiden.

Bra för mig att läsa detta, bra för mig att fatta att jag kanske ska fokusera på nuet.

2008-07-15 20:07:35

Corn

annan: Men jo, det ÄR lite lättare när de är så här stora, faktiskt, även om det inte låter så nu. Jag kan ju lämna dem själva i huset och gå och hämta posten, eller slänga sopor eller bara prata med svärmor (grannen) ett tag, och de roar sig själv längre stunder än tidigare. Så det är mer positivt, men det är också jobbigt och konflikterna blir på ett sätt större, särskilt med en sex-och-ett-halvt-åring som beter sig som fjorton och hela tiden utmanar, på ett nytt sätt.

2008-07-15 21:53:11

Corn

och annan: finns du inte att läsa nånstans längre?

2008-07-15 23:48:29


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.