Blommigt djurliv

AnnA 2008-07-10 21:48 (1 kommentar)
har det varit idag. Jag och särbon med hans 2 yngsta har tillbringat dagen i Helsingborg. Först besökte vi en fågelpark. Vackra, fina, roliga och charmiga fåglar. En och annan argsint också för all del. Svarta svanar som ståtligt putsade sina fjädrar. Aror och papegojor i alla regnbågens färger. En vit kakadua som absolut ville sträcka ut sin fot och bli klappad på den. Åh, mitt hjärta smälte.

Därefter blev det matintag på mc. Hans barn älskar mc, så det blev det.

Vidare gick färden till Fredriksdals slottspark. När vi stod och filosoferade lite innan vi gick in, kom Eva Rydberg gående. Fast det var bara jag som kände igen henne. Yngre barn vet nog knappt vem hon är misstänker jag.

Väl inne i parken möttes vi av hundratals rosor i full blom. Fattar ni att jag älskar rosor? Förstår ni att det var en sagolik upplevelse. Vita, rosa, röda, gula som bara bredde ut sina vackra blommor i ett stort hav. Och doften. Att få borra ner näsan i den ena rosen efter den andra. Att få känna hur de doftar allt från tvål, citrus, myrra och kryddor. De klättrade i tunga klasar upp längs vackra rosbågar eller slängde sig vällustigt längs marken. Underbart!

Jag hittade en klematis som jag nog ska plantera ihop med mina klätterrosor New Dawn här hemma. Romantica hette den. Mörkt lila/vinröd. Blir nog en fin kontrast mot rosen. Tyvärr hade inte butiken, Flora Linnea, som ligger i anslutning till parken den hemma. Så den får jag hitta på annat håll.

Där fanns också köksträdgård, kryddträdgård och lite djur att kika på. Grisar, höns, gäss och nyckläckta kycklingar till barnens förtjusning. Vi har promenerat många timmar idag och njutit av varje sekund.

En fin dag, tack för den!

crackgrrl

oh, skulle vilja se fagelparken.

2008-07-11 03:00:59


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2006-09-25
Antal texter
1 211
Övrigt
Valspråk

Inget är så illa, att det inte kan bli värre..

Utmärkelser
  • Lövtävlingen 2007