Västkustens tiger

Anni 2008-06-26 08:26 (2 kommentarer)
... har jag hört att den kallas, makrillen. Jag var ute med Bästisen i båten igår för att försöka fånga såna där små firrar. Dom är verkligen tigerrandiga, i svart och grönt - riktigt snygga!

Havet såg så blankt och fint ut från land, när vi tuffade ut med lilla fiskebåten. Hela familjen var med, barn överallt.

När vi väl kom ut var havet inte så lugnt som det såg ut. Gammal sjö, sa Bästis-mannen tröstande, när jag blev mer och mer grön i fejset. Sen fick jag en makrill-fiskelina med små krokar på och blev fullt upptagen med att rycka i den, så då hann jag inte vara sjösjuk mer.

Ett par små firrar blev det, som baren "klappade" i hinken, men själv fick jag bara botten-napp. Men frisk havsluft och en härlig upplevelse var inte dumt det heller.

Jag tog ett underbart kort på äldste pojken när han låtsas-bet i den sprattlande makrillen. Lite som Gollum i Sagan om ringen. "Sssssuusssshi" :-)

Vicky

Det låter hur mycsigt som helst, sjösjuka till trots. Men jag måste komma över min blödighet över den stackars fisken...

2008-06-26 15:06:38

Anni

@Vicky - ja det var lite blandade känslor hos mej oxå - jag var rätt glad att jag inte fick nån egen firre. Jag menar då var det åtminstone inte MITT fel att den blev middag.

2008-06-26 16:43:03


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!