En typiskt bra dag

kicko 2008-01-31 23:20 (8 kommentarer)
en bra dag kan börja med att vakna under ett fluffigt duntäcke i mjukaste påslakanet och inse att man kan lyxa till det med ett avsnitt Young Americans i sängen före frukost. Sen kan man planera om dagen lite när eftermiddagens fikasällskap ringer och föreslår lunch istället, eftersom hon har en lucka på några timmar i kundbokningarna mitt på dan. sen kan man ta trean till kungsholmen och möta kompisen och promenera till Eve’s collection, där man dealar till sig kompisens numera för stora korsett för priset av en halv ny, som hon köper på en gång (medan jag får vänta tills imorgon på att hon levererar sin gamla till mig),
Sen kan man gå runt lite och prata strunt och råtta och förening och titta på akvariefiskar tills man hittar ett bra matställe med god pasta. Sen kan man bli sittande där i en timme eller mer, för att sedan följa kompisen till jobbet och vinka hejdå.
Sen kan man få för sig att det är en bra idé att promenera hem via Västerbron även om man egentligen har en för tunn mössa för sånt. Innan man kommer så långt kan man dyka in på Stadsmissionen och hitta en orange Viola Gråsten-pläd för 200kr. Visserligen lite dyrt, men det är ungefär vad man får ge på Tradera om man har tur så vafan.

Sen släpar man pläden och sig själv över en stormig Västerbro och ut på Hornsgatan via Högalidkyrkan. Sen får man lust att dyka in på Myrorna vis Zinken en sväng och vad hittar man där om inte en likadan pläd för 40kr?? Alltså avskriver man sina planer att gå Ringvägen direkt hem från Zinken utan fortsätter Hornsgatan fram till nästa Stadsmissionen där man utnyttjar deras tre dagars öppet köp och får tillbaks sina 200kr, tjoho!

Som om man inte var kall och trött i fötterna nog kan man sedan tycka att när man ändå är i farten kan man gå till Götgatsbacken och kolla lite på emmaus oxå. Där finns f.ö fler Viola Gråsten, mest orange men även en gul/grön. Jag vill helst ha en röd egentligen...

Sen fortsätter man götgatan upp och strax efter Skatteskrapan känns det som en bra idé att skicka ett sms till Bonita, som inte behöver tjata så värst för att få en att överge planerna på att gå hem och bada och istället åka ner på stan och fika.

Inte så många fel alls med den här dan helt enkelt! Nu har jag dessutom masat mig upp på läskigt mörka och blåsiga vinden för att hämta lite kartonger att börja packa i. När jag var mitt i en av de trassliga gångarna mellan förråden slocknade så klart lampan i taket och lysknapparna är av en gammal modell som inte lyser (bakelit!). Jag fick således famla mig fram i mörker till trappan och ner för den, där jag visste att det fanns en knapp. Sedan visade det sig att jag var alldeles vid en knapp när det blev mörkt. Jaja.
Om nu bara nån kom och packade ner alla böcker åt mig skulle jag bli jätteglad!

Vicky

Men åh, vilken mysig dag! Förutom vinden då *rysa*. Är det något i Peking nästa vecka? Jag skulle verkligen få bjuda på den där fikan *tittar strängt*. Och kanske är jag lite piggare och spirituellare då, än sist.

2008-02-01 10:07:36

kicko

Nästa vecka är jag tillgänglig och bjudbar! ;)

2008-02-01 11:26:59

kakor

Och på kvällar och helger i nästa vecka finns det en ganska stor chans att man kan få träffa en kaksmula. :) Iaf om man uppehåller sig i lägenheten.

2008-02-01 11:55:05

Skylla

Men alltså, en orange Viola Gråsten-pläd!!! Åh, vad nostalgisk jag blir. Vi hade våra på landet, det sista jag minns av dem. Undrar var de är nu.

2008-02-01 19:50:32

kicko

En röd och en mörkblå fanns hos oss, och finns nog kvar hos mamma, tror jag.
De är varma och mysiga. Och fiiiina!

2008-02-01 22:23:42

madonna

Det låter mysigt att ligga och kolla på film i sängen före frukost, det skulle jag aldrig klara av. Skulle bara somna om.

2008-02-01 22:29:07

kicko

Och för lite mer nostalgi, skylla, så finns det en bild i fotodagboken: http://kicki.kanske.net/index.php?showimage=1887

2008-02-03 12:22:02

Anni

Tack för senast! Fika och filtar, det är fina grejor det!

2008-02-04 09:27:12


Info
Namn
Kicki
Född
-
Hemstad
Nkp
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2003-02-13
Antal texter
803
Övrigt
Valspråk

Never underestimate the power of human stupidity

Utmärkelser
  • Hypodeas jultävling 2005
  • Lövtävlingen 2006
  • Lövtävlingen 2007