... och en fortsättning

Anni 2008-01-09 12:00 (1 kommentar)
Hade sällskap i helgen, av en kompis som tittade över. Hon har kämpat med ett gammalt examensarbete i åratal och nu behövde hon en spark i ändan för att komma igång och äntligen göra det färdigt.

Kom över hit, sa jag - och det gjorde hon. Vi knäckte en flaska rödvin och spred ut datorn och alla pappershögar över vardagsrumsbordet.
Sakta men säkert, en bit i taget och sen var hon igång.

Sen var det bara för kreativiteten att flöda. Det roliga var att den flödade över till stolen där jag satt och läste också. Helt plötsligt hade jag oxå en dator i knät och började skriva ner mina tankar som legat och grott i bakhuvudet. Halv tre gick vi och la oss, och då hade vi gjort storverk båda två!

Idag sitter jag här på jobbet och läser böcker, söker efter idéer och faktum är att det är kul! Jag har en entusiasm som jag inte känt på länge. Det är nog faktiskt väldigt nyttigt att ha ledigt och bara gå hemma och dra några veckor. Även om man känner sej lat och slö så händer det saker inunder ytan.

Jag tycker jag hör från andra också, att folk som bara suttit och slöat hela julen får en energi-skjuts nu. Ibland behöver man nog tömma hjärnan ordentligt för att få plats med nya idéer!

ikapika

härligt, vill också ha en sån skjuts

2008-01-09 13:05:33


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!