Andrum

Anni 2007-10-08 14:32 (1 kommentar)
I fredags orkade jag knappt ur sängen. Höll på att ställa in alla helgplaner, men till slut kom jag iväg ändå, till kulturnatta i Göteborg, med bästisarna. Två Ipren och starkt kaffe och stor godispåse i bilen och sen hade vi jättekul hela kvällen.

Började med smakprov på Vagina-monologerna nånstans utåt Masthugget. Det var massa söta ungdomar som fixade det hela och det var så där lagom amatör-rörigt och charmigt men med jättebra skådespelare. Killen som stod i fiket hade nåt som såg ut som en stickad tröja med hängslen på sej istället för byxor, antar att han var jättehipp?! Vi tanter kände oss lite udda, men väldigt välkomna!

Sen var det vidare till ett fik i Haga och därefter afrikanska trummor och dans i parken. Dansgruppen leddes av en mycket gravid kvinna och jag var konstant orolig för att hon skulle hoppa omkring så förlossningen satte igång, men min mera dans-vana kompis påstod att det är väldigt nyttig mamma-gympa.

Vi ville hinna med tusen saker till, men både tid och kraft var begränsade, så vi avslutade kvällen i Domkyrkan med "himmelska toner" eller nåt sånt. Väldigt soft, klassisk sång i stämmor blandat med plinkande harpa. Kanske borde dom ha satsat på ett något mera livligt program eftersom det var sent på kvällen, för rätt som det var hördes en högljudd snarkning eka genom kyrksalen. Spridda fnissningar utbröt bland bänkraderna. Fast i ärlighetens namn kunde det precis lika gärna ha varit jag...

Lagom pömsna vacklade vi hem genom natten till vår övernattningslya som vi fått låna. Där kom det minsann fram en flaska vin och jag tog tre klunkar och sen var det fniss, fniss och ingen hejd på mej!

Morgonen efter sov vi länge. Sen skulle vi iväg till en konsert i Kungsbacka och precis innan Shellmacken vid Sandsjöbacka blev det tvärstopp. Bilolycka! Så vi åkte upp till macken istället och tankade i väntan på bättre tider. Då såg vi en liten rad med bilar som lyckades ta sej över vägen och vidare. Sagt och gjort, vi hängde med och insåg efter ett tag att vi var uppe på en gångväg och körde. Ojdå, men bilarna före kom ju nånstans, så vi hade ju bara att följa med. Jodå, man kom ner på andra sidan och så lyckades vi krångla oss fram på småvägar. (Hoppas att inte trafikpolisen läser det här!)

Söndagen ägnade jag åt att sova, städa, pyssla och äntligen känna mej hemma! Jag har inte varit hemma en kväll, ensam, utan att göra nåt på flera veckor. Ibland känns det som att man måste boa in sej igen, genom att gå runt och vattna blommor, tvätta lite och bara känna in att det faktiskt är ett hem, inte bara ett övernattningsbås. Jag bara satt där i stolen med en bok och en varm vetekatt runt nacken. En kopp te och lite smålampor i fönstren. Då drabbade mej känslan av att det faktiskt är mitt hem. Jag bor här. Och trivs faktiskt väldigt bra med det!

Skönt med lite andrum i vardagen. En endaste liten kväll med egentid, men det behövdes för att ladda batterierna.

Idag är det full fart igen, tidigt på jobbet, massor att fixa, men snart, nästa vecka, ska det bli lugnare. Eller nåt...


Binglan

roligt med lite Götet-äventyr, och vad mysigt det lät att boa in sej hemma lite. Hösten är bra på det viset. :-)

2007-10-08 16:25:41


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!