Skallebank

Corn 2007-09-21 11:38 (6 kommentarer)
I natt var min femåriga prins vaken i över två timmar eftersom han hade ont i örat. Han var sur, arg, ledsen och fnittrig och pappan gick och sov hos lillebror när storebroren fick sova hos mig i stora sängen. Eller, sova är fel ord. Grina och skrika och sura var det ju. Vi pratade om någon saga. Jag sjöng någon sång. Eller många. Jag klappade och kramade och höll om och försökte trösta. Men mitt i natten är man bara människa och en dålig sådan emellanåt. Ibland blev jag själv sur och tråkig för jag var ju så trött. Vid fyratiden gick vi ner till vardagsrummet eftersom sonen trodde att lite film skulle hjälpa mot det onda, så vi satte igång Bamse i dvd-spelaren och sen vände jag mig inåt soffan och somnade. Sen fick jag sova till halv sju och sen fick jag somna om till åtta. Men det känns som om jag gick miste om den viktigaste nattsömnen och idag är sonen pigg och utan öronproblem och jag har så ont i huvudet att jag vill kräkas. Så har det varit på förmiddagarna i tre dagar nu, det är inte migrän, det är bara jätteont, och jag dricker kaffe och alvedon och till slut går det över men just nu gör det i alla fall för jävla ont.
Mannen jobbar och barnen är dagislediga och jag borde ju också jobba men inte går det nu?!

I fönstret surrar en sån där jättefet och äcklig fluga, spindlar är som vackra fjärilar i jämförelse med dunsande fulflugor. Ute blåser det och trastarna slåss om våra nerfallna päron. Jag övar på gitarren, på de fyra ackord jag kan, på den enda låt jag kan, ironiskt den låt som min femåring tycker är hemskt sorglig, han dyker upp här med stora blanka ögon och säger åt mig att sluta, låten är ju så sorglig. Jag får spela den på kvällarna. När han sover. Jag försöker leta upp ackord till någon barnvisa på nätet men jag fattar inget. jag kan G, C, D och Em. Det är allt jag kan.

Men i morse var det en mysig stund när lillebror kom till mig i sängen, och jag tog dit datorn och han höll en plastdinosaurie i varje hand och bäddade ner sig ordentligt under det rosa täcket (haha! ja, så var det) och så hade vi två fönster uppe på datorn, ett där han fick titta på musikvideos (just nu är det Joan Jett med "I love rock'n'roll" som gäller) och jag surfade i ett fönster bredvid. Sen kom storebror också och de satt jämte varandra och headbangade i takt till musiken medan jag läste bloggar för mig själv. Och min mage blev lagom uppvärmd av datorn som låg uppepå.

Bettty

Trollmors vaggvisa, om jag minns rätt bara Em och Am. Am är som Em fast man flyttar allt ett snäpp ljusare.

2007-09-21 12:58:15

comley

lär dig Am och A så ska jag visa dig 250 tom petty-låtar.

2007-09-21 16:04:53

hemul

C G C
Opp å ner, ner å opp, grisen gal i granens topp
Å en mus, i vårt hus, svär och tuggar snus

G C G C
Lammet skäller, värper karameller

G C D G
Hunden jamar, lilla grisen gal

http://www.stlyrics.com/songs/a/astridlindgren17720/grisengaligranenstopp492431.html
för resten av verserna.

Egentligen är nog G7 ännu bättre (och lättare att ta sig till från C) men jag vet inte om det kanske var G7 du menade att du kunde.

2007-09-21 17:11:53

hemul

Oj, den klickades iväg innan jag var klar. Och damn, Hypodea flyttar på de lösa ackorden till fel ställen... :-/

Det ska vara C på opp och G på grisen och C igen på granens (och motsvarande för raden under.
Och sen G på Lammet, C på skäller och G på värper och C på karameller.
G på Hunden, C på jamar, D på lilla grisen och G på gal... :-)

"Nästan alla traditionella barnvisor passar bra i D-dur", brukar min mor förskolläraren säga, för det blir lagom högt för barnen. Om du lär dig A också så har du D G och A och då kan du spela dem allihop!

Vet inte var man hittar barnviseackord på nätet, men säg till om det är nån särskild du vill ha så kan jag skriva dem på det här opraktiska sättet... ;-)

2007-09-21 17:16:15

Corn

hemul: åhå, ett proffs! jag har präntat ner låten enligt dina instruktioner nu, i mitt lilla block. Nu ska här övas!

comley: det ser jag fram emot. tänk, 250 pettylåtar!

2007-09-22 22:28:17

nina

Fjärilar är ju inte fina! De är ju helt falska! Fina vingar men så är de helt gråa, ludna och onda i själva kroppen! Hua.

2007-09-22 23:59:32


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.