Barndomsbyn

Anni 2007-08-27 13:44 (inga kommentarer)
Åh hjälp! Nu har jag så många trassliga tanketrådar och papper i en enda röra på skrivbordet så nu måste jag ta en time-out och skriva lite dagbok istället! Det har börjat komma igång på jobbet nu, och det med besked. Jättekul egentligen! Det måste jag intala mej ibland när jag får panik mitt i röran!

Helgen var fantastisk! Jag åkte med Bästisen hem till hennes föräldrar. De bor kvar i Barndomsbyn där jag också bodde när jag var liten. Det var rena invasionen, med båda mina bästisar med respektive man och massa barn och så lilla jag. 7 vuxna, 6 barn totalt, i en medelstor villa. Och ändå var det så vilsamt! Det finns en stillhet där, ett lugn. Man går ut i skogen och bara andas och alla knutar i magen släpper. Luften är så stark där, mycket syre och skogslukt. Det är kanske bara för att det är barndoms-hemma för mej, eller så ÄR det en bit av paradiset som ramlat ner just där.

Vi åkte iväg en sväng och shoppade i närmaste stad och jag hittade en fenomenalt bra svart luv-jacka, just vad jag behövde! Och sen hittade jag min nya köksmatta som jag letat efter. Den bara låg där i källaren. Bästisens mamma väver mattor och hade lyckats få till en med perfekta färger till mej, så den ska jag få köpa! Hurra! Jättefin är den och det är ju bara extra roligt när det är nån man känner som har gjort den! Jag har letat länge efter en ljus matta men inte hittat nåt jag gillat, och nu förstår jag varför. Det skulle ju vara en blårandig!

Det är så skönt där, man kan bara softa omkring och finnas! Barnen busade omkring i källaren och jag byggde lite med Lego. Det var ju jättekul! Vi åt massa god mat och tog en promenad. Jag läste godnattsaga för alla barnen och sen tog vi ett glas rödvin till kvällen. När alla barnen somnat satt vi vuxna och tittade på Shrek på TV :-) Alla stuvade in sej i sängar, soffor och på madrasser överallt och jag hittade ett avskilt litet hörn och sov som en klubbad ängel!

Nästa dag var vi ute i svampskogen och hittade trattkantareller, i massor! Bästisen fick lyckofnatt och vi plockade och plockade och höll på att missa middagen. Jag kom hem så där skönt trött i kroppen men fräsch i huvudet. Känner fortfarande hur avslappningen sitter i.

Jag har lite delade känslor till Barndomsbyn. Det är den plats på jorden som alltid har varit och alltid kommer att vara Hemma, med stort H. Det är nostalgiskt och känslosamt därför att jag var tvungen att lämna paradiset och för att det som varit aldrig mer kan komma igen. Samtidigt är det fortfarande vackert och underbart och jag mår bra där. Det är väl just för att minnena och känslorna är så starka som det berör mej så djupt.

Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!