Kahvi

Corn 2007-08-23 12:29 (5 kommentarer)
Kaffe har haft olika roller i mitt liv. En när jag var sexton och skulle plugga inför ett prov, i sista minuten, och var jättetrött. Lösningen: kaffe. Inte tänkte jag på att man kunde ha mjölk i (det hade väl ingen då?) så jag satt där och grinade illa och plågade i mig skiten, för att hålla mig pigg. Sen vet jag inte riktigt när jag började dricka kaffe. Jag övade på te i några år. Te med flera skedar socker i. Kaffet smög sig på - förmodligen när jag jobbade på den lilla småländska tidningen. Kaffet satt som en smäck i handen där i rökrummet med en cigg i den andra. Sen har jag haft perioder när jag tycker att kaffe är lite löjligt, det är löjligt att vara beroende, men man kan dricka för att det är GOTT.
Hahaha. Se på mig nu:
Hemma hos mamma, tidigt på morgonen, jag går till kaffebryggaren och utropar lite förskräckt:
"Va? Dricker ni inte kaffe på morgonen?"

Och det gör de ju inte. De dricker te. Så jag fick dricka pulverkaffe och innan tyckte jag att det dög lika bra som brygg, men det göööör de ju inte. Morgonen därefter fanns det bryggkaffe i alla fall. Min kära mamma hade fixat det åt mig. "Åh hurra!" sa jag och klappade händer litegrann.

Nu är vår fina kaffebryggare en av de mest välanvända hushållsmaskinerna i vårt hem (på samma plats som torkskåpet, vilket nu har gått sönder...gah) och även om jag är själv hemma brygger jag ett par koppar och sen går jag där och fyller på.

I perioder kan jag inte dricka kaffe alls, då vill min mage inte vara med, men för det mesta går det. En period körde vi med essenser i, och lilla mjölkvisparen, men nu är det helt vanligt svart kaffe med mjölk i som gäller. Jag kan till och med dricka det svart, fast då gärna med en liten sockerbit i munnen... ibland blir det på libanesiskt vis med kardemumma och socker i.

I skogen häromdagen fick jag pulverkaffe och råkade göra det alldeles för starkt, men koffein är alltid välkommet så jag stod där med min lilla pappmugg med trögflytande löfbergs lila i, och grinade lite men drack ändå.

tori

mmm.... kaffe :).
fast jag kan oftast bara dricka kaffe på förmiddagarna, sen vill jag inte ha. om det inte bjuds fika till förstås. haha.

2007-08-23 14:27:56

tori

och så kan jag förstås inte dricka till/innan frukoste heller för då ramlar jag ihop i darrningar en timme senare ;).
(om någon var intresserad alltså)

2007-08-23 14:28:39

Anni

Nej, inte på morgonen, men sen - efter lunch - då är det gott! Och en kopp starkt espresso efter en god middag. Mmmm med choklad till!

2007-08-23 17:07:45

Jazz

Jag lärde mig dricka kaffe 2004. Tanken var att jag skulle kunna sitta på spanska kafféer och dricka latte, frappe och allt vad de heter. Men jag var tvungen att lära mig först att dricka utan mjölk eller socker. Eftersom jag är socker-junky.

Esspresso var kaffet som tillslut fick mig att uppskatta kaffesmaken. Eller VÄLDIGT starkt bryggkaffe. Nu kan jag t.o.m dricka jobbets skitkaffe. Men jag gör det inte gärna. Nu har jag köpt en presso till jobbet som jag och jobbarkompisen gör god stark zoega-kaffe. En kopp... njuta, prata. Sitta still.
Jag vill gärna hålla kaffet som en findryck som njutes som lyx.

2007-08-23 17:22:10

crackgrrl

oh, jag älskar svart kaffe! jag förstår inte alla som har mjölk i, det förstör ju bara!

2007-08-24 00:54:46


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.