nyckelben som fettmarkör

Corn 2007-06-14 15:31 (6 kommentarer)
Igår ringde en gammal kompis. Hon hade sett bilder från min födelsedag och skrek i luren:
"Vad SMAL du har blivit! Man ser ju dina nyckelben!"

och då tänkte jag att det kanske är en typisk tjockisgrej att ens fundera över nyckelben. Smala människor kanske aldrig tänker på dem, de bara finns där. Men för oss tjocka så är de en markör på om man är smal eller tjock?
Jag vet inte. Jag vet att jag själv gick och strök mig över nyckelbenen när jag höll på att gå ner i vikt (och OBS att jag är långtifrån smal nu också, mitt BMI säger klart och tydligt "överviktig" och jag skulle må gott av att gå ner 10 kg).

Och fortfarande stryker jag mig över nyckelbenen. De syns mer nu än förr och jag tittar på andra människors nyckelben för att jag tycker att det är SNYGGT. Och så funderar jag alltså på om det är jag i min tjockisidentitet som spökar. För den finns ju alltid där. Om jag träffar någon ny person så undrar jag ALLTID över om de tycker att jag är tjock. I tysthet förstås, det är inte så att jag frågar.

Och jag är less på att jämt vara tjock. Alltså jag ÄR tjock i vissas ögon. Och det är okej. Jag önskar bara att jag själv kunde släppa det där att jag är tjock. Att jag slutade tänka på mig själv som tjock i första hand. Alltid är jag tjock, tjock, tjock.
Det sitter i så benhårt att jag är fet och att man ska vara smal. Jag kommer alltid att känna mig tjock, hur smal jag än blir. Tror jag. Tjock-Corn. Och jag skämtar om det och driver hejdlöst med mig själv och förekommer alltid andra genom att säga något om min tjockhet, och det låter roligt och haha men det är bara tröttsamt. Mest för mig själv.

Allt det här kom jag att tänka på när min kompis skrek "man ser ju dina nyckelben!". Hon tror för övrigt också att jag ljuger upp min vikt, eftersom jag enligt henne inte ser ut att väga så mycket som jag gör. Haha, as if.

Men jag pratar inte om mig själv som tjock för att kokettera. För att fiska komplimanger. Jag ser mig verkligen som tjock. Stjärnstopp. Och jag är så TRÖTT på det.

Anni

Läste du Hillevis kolumn i Metro igår? http://www.metro.se/se/article/2007/06/12/20/0923-45/index.xml

2007-06-14 15:44:16

Bella

Jag tittar också på nyckelben. Företrädesvis andras, eftersom mina egna inte är sådär värst framträdande. Men så är jag ju en tjockis också... Och när jag vid något tillfälle gått ner mycket i vikt, så tänkte jag väldigt mycket på att mina nyckelben hade blivit så framträdande. Sen tittar jag på vrister också. Jag blir vansinnigt avundsjuk om någon har smala väldefinierade vrister. Mina är i bästa fall någorlunda okej, i sämre fall (som nu när det är så varmt) typ klotrunda...

2007-06-14 15:51:48

Corn

nu har jag läst den och den var bra. :) Fast jag har fettpanik trots att jag bor på landet. Men visst det är värre i Sthlm, det är väl därför jag alltid känner mig så ruskigt FUL efter någon dag där. Ful och fet.

2007-06-14 15:51:55

Jazz

Jag tänker inte så mycket på nyckelben. Utom när man ser Hollywoodstjärnor (eller vanliga männsikor) som blivit så där anorexi-smala. Då är det alltid nyckelbenen som blivit så groteska. De ser inte mänskliga ut längre. Själva brukar de tycka de ser fina ut och gå i axelbandslöst och visa upp sina abnorma nyckelben.

Tror inte att jag fokuserar på mina nyckelben när jag går ner i vikt heller. Jag zoomar in övre delen av magen eftersom en gång i tiden var min mage sjukt vältränad. Och när jag går ner i vikt så går det att svagt synas där nedanför bröstkorgen.

2007-06-14 15:53:02

Sara3

Smalissara tänkte också på nyckelbenen när hon förlorade 7 kg för några år sedan. De hade gömt sig lite utan att jag egentlligen hade tänkt på det, men när kilona plötsligt rasade noterade jag det.

2007-06-14 16:25:03

vajlan

och mina nyckelben syns nästan oavsett hur floffig jag är, för jag är byggd så. när jag gick ner till storlek 38 förra somamren gnälldes det om min benighet på sina håll o ändå vägde jag då 15 kg mer än en kompis.. alltså, kg betyder inte ett skit, självbild allt. hoppas du kan komma tillrätta med din. min är inte den av en normalviktig mänska ens när jag är det, så jag vet vad du talar om.. och vi är många. och ja, det är bara tjatigt med prat om hur tjock man är, folk kan ju varken jaka eller neka det eller göra nåt åt det...

2007-06-14 18:38:54


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.