Hus-strulet

Lisasan 2007-05-14 18:10 (inga kommentarer)
Så var det då dags för husbesiktning idag. Vi har ju haft problem med att fasaden börjat flaga något ofantligt, och det läcker genom vägg och fönster på ett par ställen i huset. Så det var lite nervöst. När jag ringde tidigare ägarna för några veckor sedan förstod jag att dom sedan tidigare varit med om läckor på bägge ställena. Ett ställe kände vi till, men inte i den omfattningen. Vi fick också veta att man minsann inte kan räkna med att en nymålad putsfasad håller mer än två år.

Men serru, det kan man visst. Besiktningsmannen (stans bästa enligt många) hävdar att fasaden är dåligt gjord och att vi kan kräva att den görs om. Han ansåg också att vi ska kräva åtgärder av läckorna! Eftersom säljarna inte skrivit något om läckor i frågelistan som följer med huset, trots att dom kände till problemen, så finns det chanser att vi kan få allt åtgärdat. Så nu skulle besiktningsmannen åka hem, skriva protokoll och brev, och posta till oss. Vi ska sedan skriva under och skicka vidare till säljarna.

Även om jag inte förväntar mig att allt fixar sig så känns det nu mycket lättare. Det kanske ordnar sig utan att vi behöver bli ännu mer panka och låna ännu mer pengar. Tyvärr tror sambon inte riktigt på allt han sa, men jag tror ju att besiktningsmannen vet vad han pratar om. I alla fall lär han ju veta mer än oss!

När det gäller fönstret på övervåningen och den uppbrutna väggen ansåg besiktningsmannen nu att allt verkar torrt, fint och åtgärdat, och vi kan således sätta igen väggen igen. Det är ju något försäkringsbolaget ska stå för. Jag undrar lite, om vi nu kräver säljarna på pengar för läckan, och vårt försäkringsbolag redan har betalat, vad gör vi då? Betalar tillbaks? Huvudsaken är ju att någon betalar, men jag ser ju hellre att säljarna får ersätta oss än att vi ska behöva utnyttja vår försäkring. Nästa gång något liknande händer kan det ju ligga oss i fatet att vi redan utnyttjat vår husförsäkring.

Nu gäller det alltså bara att vänta några dagar, få och skicka iväg papper, sedan vänta igen och hålla alla tummar och tår.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may