Motiverad?

Anni 2007-04-24 09:17 (4 kommentarer)
Vad betyder det ordet för er? Att vara motiverad? Det verkar vara något av ett modeord - man ska motivera sina anställda etc...

Jag har svårt att få grepp om det. Vet bara att jag har svårt att känna mej allmänt motiverad, det måste väl ändå handla om en motivation att göra en specifik sak i ett sammanhang? Imorse var jag t ex oerhört motiverad att somna om...

Hursomhelst är jag inte särskilt arbetsmotiverad idag. Fick just veta att min bästa kollega ska byta tjänst och sluta hos oss. Inte så kul, jo för henne förstås, men inte för mej som blir ensam kvar här. Vem ska nu ta över hennes bitar?

Sen funderar jag på hur motiverad jag är egentligen? Såg nån fånig reklam "varför jobbar du?" och jag vände frågan till mej själv. Varför jobbar jag egentligen?
För att det är kul? Tja, ibland.
För att tjäna pengar till hyran? Ja, jo det förstås.
För att det är så meningsfullt? Njo kanske?
För att känna mej behövd? Ja, jo delvis.
För att jag inte har nåt bättre för mej och är för lat för att hitta ett alternativ? Vissa dagar känns det så.

Äh, jag är väl inte tillräckligt motiverad helt enkelt...

Bonita

Motiverad för mej.... vilja göra, kanske tom att känna glädje och förväntan inför det som ska göras. Åtminstone till en del.

2007-04-24 10:46:42

Pocks

Men du: Äru motiverad för att träffa mig nächste woche? Är på landet då och vill gärna träffa Anniflickan.

2007-04-24 11:56:40

Anni

Pocks! JAAA! När?

2007-04-25 08:12:44

Vicky

Jag håller med! Så himla uttjatat, det är inte meningen att man ska springa runt och vara motiverad hela tiden. Vi gör en massa för att vi måste, punkt slut. Motiverad är jag när jag står inför att genomföra en förändring, när jag hellre vill gå framåt än stanna kvar.

Och jag jobbar faktiskt framförallt för att kunna försörja mig. Jag reagerade också på den där reklamen. Så himla käckt, liksom. Ungefär som floskeln "flera bollar i luften".

Fast nu är jag väldigt negativ, ser jag... Klart jag är motiverad att prestera för att få min lön och upprätthålla min yrkesstolthet också..

2007-04-25 08:15:23


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!