Jahapp, akuten igen

Lisasan 2007-04-10 01:26 (4 kommentarer)
Ja, fredagens extrema trötthet kan ju haft sina orsaker. När lördagen kom var jag hängig som fan, men det var ju påskafton och var dags för familjemiddag. God mat, trevligt sällskap. Dessvärre slutade det hela inne i badrummet där middagen och allt annat kom ut igen. Jajamensan, vinterkräksjukan. Verkligen bra timing. Sambon ringde taxi och vi lyckades precis ta oss hem mellan två kräkepisoder.

Sen har jag väntat på att det ska gå över. Druckit vätskeersättning och druvsockervatten. Blev lite piggare idag, så jag kunde t o m börja dricka lite blåbärssoppa, men den där konstiga värken i käken gick inte över. Senare under dagen insåg jag att jag fått spottkörtelinflammation igen, så det blev besök på akuten. Eftersom jag dessutom har vinterkräksjukan ville jag ju inte bara åka dit utan förvarna först. Men nej, det gick inte att ringa dit idag. Och sjukvårdsupplysningen sa bara att jag får åka dit och säga till i kassan, så skulle jag slippa sitta i väntrummet och smitta ner alla andra.

Väl där var mitt nummer redan uppe på displayen. Hade betalt i förväg innan vi åkte så jag slapp den första väntetiden till kassan. Jag gick till kassa två, väntade och väntade. Ingen där. Fick så småningom fatt på en människa som bara sa att jag skulle gå till kassa fyra. Jahapp, genom hela väntrummet igen. Väl framme i kassan där blev damen en aning vresig. "Vi ska ju inte få in sånt här" var hennes svar på att jag hade vinterkräksjukan. Ändå hade jag skrivit det när jag betalade, så varför läser dom inte innantill? I alla fall tyckte hon att jag skulle sitta ner i väntrummet (bland minst hundra pers) men jag undrade då om det verkligen var vettigt. Njae, då lyckades hon ju få fram ett eget rum jag kunde få vänta i. Och sedan dröjde det bara några minuter tills läkaren kom.

Trevlig läkare, konstaterade snabbt att det enda han kunde göra var att lita på mitt ord och att jag ännu en gång drabbats av spottkörtelinflammation. Kanske är det också en sten, men eftersom det inte känns någonstans så är det ju ingen idé att försöka få det utrett. Det blev i alla fall ett paket antibiotika - Cefamox, och ett stort paket Panacod. Det var nog snabbaste akutbesöket jag någonsin varit med om! Jag vet inte säkert, men jag misstänker att jag fick gå före i kön med tanke på kräksjukan. Och det är väl vettigt, vore ju synd att smitta ner en massa andra stackare.

Nu är det sent och Panacoden har slutat verka, så jag sitter uppe och väntar på att dom nya tabletterna ska få lite fart. Har blivit hungrig dessutom, för första gången sedan i lördags, så kanske ska jag försöka få i mig någon kräm eller soppa.

Ja, så var min påsk. Hoppas ni andra hade det bättre.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may