En alldeles egen dag

Anni 2007-03-05 12:44 (3 kommentarer)
Tack för alla mobiltips! Var inne på Phone house i fredags och tittade och klämde lite och jag tror jag tvekar mellan Linas och Pocks respektive favoriter. Samt dreglade över senaste och lyxigaste SonyEricsson men insåg att jag aldrig kommer att använda en tiondel av alla finesserna.

Sen åkte jag vidare till min gamla kompis i Göteborg på semla och tjejsnack och vi hade jättemysigt. Avslutade kvällen med blodsprutande film (Kill Bill, som i princip innebar att hon dödade alla hon såg, utom Bill, som förmodligen kommer att bli sönderhuggen i nästa film. Jag HATAR filmer med "fortsättning följer"!)

Nåväl, hursomhelst sov jag över i soffan och nästa morgon skulle kompisen iväg i svinottan. Så där stod jag, vaken och pigg kl 8 och visste inte vad jag skulle göra av dagen. Affärerna öppnar inte än på några timmar, åka hem direkt var lite trist, så jag tog bilen och åkte inåt stan.

Det är en ganska underlig känsla - att plötsligt inse att man inte har något planerat, inga krav, ingen som väntar på mej nånstans. En helt tom dag, oskrivet blad.

Kom att tänka på ett barndomsminne. Jag har alltid undrat hur det ser ut vid Härlanda tjärn. Min mormor bodde i närheten och jag vet att vi körde förbi skylten och jag alltid undrade hur det såg ut bortom vägkröken. Så jag försökte hitta dit. Det blev några varv, men till slut hittade jag dit och tog en jättefin promenad och fåglarna kvittrade. Insåg att jag faktiskt uppfyllde en mycket gammal dröm, äntligen fick svar på min gamla undran om hur där såg ut.

Sen kom jag på att jag var hungrig, så jag åkte inåt Redbergsplatsen och tog en fika. Satt där och mumsade och bläddrade i en tidning jag hittade, kollade på folk och hade inte bråttom alls.

På vägen söderut körde jag förbi skylten till Kungsbackas outlet-affärer och bara fick ett infall - så jag svängde av. Hittade ett par gympadojor för halva priset. Sen strosade jag in i en tygaffär och hittade gardiner. Bara sådär! Jag som aldrig kan bestämma mej köpte två nya gardiner och en duk. Svängde förbi en mattaffär också när jag ändå höll på och slog till på en reamatta! Total home makeover, bara sådär!

Avslutade det hela med att storhandla på ICA. Jo, jag var rätt mör när jag kom hemsläpande med hela lasset, men nöjd också. Jag hade inga som helst förväntningar på dagen, och inga planer på att göra nåt nyttigt alls, och så blev det bara gjort ändå.

Det var så skönt att bryta mot det vanliga. Det jag gjorde var inte så märkvärdigt, men just att jag gjorde det på ett helt annat sätt. Följde impulser istället för planering och unnade mej själv att bara känna efter.

Det fick mej att se saker på ett nytt sätt. Sakta ner på stegen och vara mitt i, uppleva istället för att prestera.

Pocks

Bra tänk och bra text och härligt med såna oskrivna blad när man faktiskt gör något. Och områdena du skriver om i Gbg är där min amore bodde innan han flyttade till utriket - det är en del av mitt Gbg. självklart - eftersom jag är en dåtidsnostalgiker - kan jag ju sakna det ofantligt när du skriver om det.

2007-03-05 12:47:56

Anni

Ja, där har min släkt bott i många år. Jag har hört namnen på alla platserna, Olskroken, Örgryte, Kålltorp och dom små söta färgglada husen vid Sankt Sigfridsplan.... Det ger mej associationer, men det är inte förrän nu när jag själv kör bil som jag börjar få grepp om hur dessa namn hänger ihop rent geografiskt. Att sätta vuxenbilder på sina barndomsminnen...

2007-03-05 12:52:15

vajlan

åååh, insåg inte att det var där förrän jag läste Annis inlägg, men vid Olskroken gjorde jag praktik på hotell Tidbloms. det är också en jädra story, hur det blev så. vilken härlig dag du hade!

2007-03-06 08:21:07


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!