Pa-te-tisk

Mea 2007-02-22 13:12 (4 kommentarer)

Det finns någon som jag inte borde… Eller vadå borde, egentligen? Eller jo, nog är det så. Vad menas med inte borde? Något man gör men inte ska göra? Något man vill göra men av någon anledning inte gör? Något man inte får göra men gör ändå?

Ja, ja.

Det finns någon jag inte borde… Jag vet inte riktigt vad jag inte borde. Vi borde kanske inte träffas? Men varför då? Vi kommer ju så bra överens. Jag borde inte skicka personen ett sms eftersom… Jag inte borde. Men varför då? Jag borde inte ringa honom eftersom jag helt enkelt inte borde. Helst bör jag inte ha någon kontakt med honom eftersom det väl är bäst så För det är väl bäst så? Visst hade vi bestämt att det var bäst så? Det hade vi väl?

Men ändå.

Kunde inte låta bli att ta en kort lunch idag. Kunde inte låta bli att fundera på om han faktiskt befinner sig i stan idag. Kunde inte låta bli att slänga iväg ett sms och fråga om han befinner sig i stan idag, för om så är fallet är jag tillgänglig för fika. Kan, efter skickat sms, inte låta bli att parkera mig vid kontorsfönstret för att se om han kommer gående runt hörnet. Kan inte låta bli att lyssna på alla som går i trappen. (Är det han som kommer?) Kan inte låta bli att lyssna efter ett sms-pling eller ringsignal från telefonen. Kan inte låta bli att bli besviken varje gång en kollega kommer upp för trappen. Kan inte låta bli att spana fortsatt ut genom fönstret. Kan inte låta bli att hoppas att telefonen ska ge ifrån sig ett ljud.

Fast jag borde ju inte. Jag borde verkligen inte, men jag kan inte låta bli. Jag har ju bestämt mig. Jag ska inte stå vid fönstret, ska helst inte ens fika, ska inte lyssna efter trappsteg. Men jag gör det ändå.

Bonita

Ibland gör man sånt man inte borde.Det är oundvikligt.

2007-02-22 14:40:19

Lovisa

Varför borde du inte? Du behöver absolut inte svara mig men tänk efter för dig själv varför du inte borde och varför du ändå gör det som du inte borde......

2007-02-22 14:56:08

Mea

Huvudet på spiken, Lovisa. Jag har liksom "bestämt" att jag inte ska involvera mig med honom (av diverse anledningar) men det funkar liksom inte. Hjärtat (eller vad det nu är) gör inte alltid som hjärnan bestämmer. Gaaah. Kanske måste "revidera" mina tankegångar, men det är heller inte lätt.

(PS: Och inte har han kommit gående upp för trappen heller. Och mobilen har varit tyst som aldrig förr. Gaaah igen.)

2007-02-22 16:58:08

Lovisa

Det är en svår kamp när hjärnan säger en sak och hjärtat en annan. Vad är rätt och vad är fel? Synd att det inte finns ett facit att få tjuvkika i någon gång ibland. Hoppas i alla fall att det löser sig till det bästa för dig och det de snaraste.
Kram

2007-02-23 08:58:16


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
Umeå
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-08-02
Antal texter
633
Övrigt
Valspråk