Städar i tanke och handling

Anni 2006-11-25 19:46 (2 kommentarer)
När jag blir stressad och splittrad och egentligen borde ta det lugnt, då börjar jag städa. På nåt vis känns det som att när kaos blir till ordning utanför mej, så reder det upp sej inuti också.

Idag har jag dammsugit, tvättat, vikt tvätten och lagt undan, plockat undan allt skräp som ligger överallt och, sist men inte minst, gett mej på Högen.

Högen är mitt ständiga dåliga samvete. Den ligger i en låda i en garderob och där lägger jag allting som jag inte vet var jag ska göra av, huller om buller. Betalda räkningar som borde arkiveras nånstans, bra att ha-lappar, gamla kvitton, viktiga papper, artiklar jag rivit ur tidningar, sånt där som jag ska läsa när jag hinner etc... Det funkar i ett halvår ungefär, sen svämmar lådan över.

Jag hatar den där lådan! Men när jag väl vräker ut den över bordet och tar ett blad i taget så smälter den undan. Det mesta kan jag slänga, resten lägger jag i små hanterliga högar och stoppar in nån annanstans där jag inte behöver se det. Och lättnaden efteråt är enorm! Nu har jag koll på läget och VET att det inte ligger nåt där som jag har missat.

Idag betar jag av min privata hög och den är faktiskt hanterlig nu. Jobbhögen har jag bestämt mej för att strunta i tills på onsdag när jag hinner ta tag i den. Men jag har koll på den. Det är en bra början. Nu kan jag andas igen.

Det är skönt att göra saker med händerna, konkreta saker som disk och toaskrubbning. Medan händerna jobbar reder tankarna också ut sej. Faktiskt.

Fick ett bra tips om att skriva upp allt på ett ställe, stryka och bocka av så fort som möjligt. Nu har jag min lista, stryker friskt och känner mej duktig för varje sak jag kan pricka av. Det är inte så mycket egentligen, när man väl tar en bit i sänder.

Igår kväll droppade jag förbi hemma hos mamma och pappa. Tänkte bara titta in en snabb sväng, men jag blev kvar hela kvällen. Fikade med dom, satt och slöade framför TVn och bara var. Pratade ordentligt med mamma för första gången på flera veckor. Pysslade om dom och blev ompysslad. Så skönt! Jag har faktiskt ett privatliv också, även om jag drunkar i jobb ibland. Inatt sov jag gott för första gången på länge.

Bonita

Vad skönt det låter..

2006-11-25 19:51:53

Vivi

Det dar med hogen, jag hade samma problem och varje vecka vaxte angesten over att behova TA HAND OM DEN. Sen snodde jag med mig en san dar dragspelsparm fran jobbet, http://tinyurl.com/yd5qn4
och vips var mitt problem lost. Nu stoppar jag bara ner det i ratt fick direkt och nar den har ar full satte jag in allt i parmar, men det ar ju redan sorterat sa man behover liksom inte ha angest for den biten. :-)

2006-11-25 20:41:34


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!