Inter spem et metum

Corn 2006-11-07 11:36 (11 kommentarer)
Jag är en hysterika. Det hade jag säkert fått som stämpel för hundra år sen. Upp och ner i rasande fart. Idag känns livet riktigt lätt och det är bara att hänga på flödet. Jag har fått skön slöfrukost inne i mina svärföräldrars varma kök och sen har jag och gossarna spelat luftgitarr till Mando Diao och ute är det sol och rasande novembervindar, min man jagar kor på rymmen och jag är lite rädd för äckliga tjuren Pluto men jag tror att mannen har läget under kontroll ändå.
Nu står det en kakdeg i kylen och väntar på att bli utbakad till spök- och fladdermuskakor eller något annat snyggt.

Annars funderar jag mycket på handväskor. Det är ju ganska förbisett, eller? Eller det är liksom inget man räknar med. Bara ett feminint påhäng. Men det är ju värsta överlevnadskitet. Jag har asmånga bra grejer i min väska insåg jag igår:
schweizisk armékniv (som förresten Jan Johansen lånade av mig på Sthlms C när hans sällskaps kontokort hade fastnat i en bankomat), golfpeggar, säkerhetsnålar, fickspegel, två pennor, hårsnoddar, ett halsband, två armband, hörlurar, en liten legogubbe, magmedicin, batterier till mp3-spelare, astmamedicin, läppglans, två sorters läppbalsam, nikotinfritt snus, ett skosnöre, en sån där snygg plånbokskedja, plåster, våtservetter, en tom plastpåse, en binda, cigaretter, en tändare. Förstå vad länge jag skulle klara mig på det! Tyvärr inget ätbart - det måste jag nog lägga dit. Vad har andra människor i sina väskor?

Handväskor ska tydligen vara bakteriehärdar, just för att det ligger så många guckiga grejer där. Men ääääh.

Nu ska jag gå ner och se om mina barn har städat undan legot eller om jag måste verkställa mitt hot och lägga allt i en stor svart sopsäck och ställa upp den på vinden...

kicko

Jag alternerar mellan väskor för ofta för att samla på mig allt för mycket skumma saker, så just nu har jag bara 2st klubbor (för tunga eftermiddagar på jobbet), ett USB-minne i form av häst (det enda som funkar både på jobbet och hemma - mitt andra vägrar funka i datorn hemma), en tandborste (kvar sen förra helgen då jag sov över hos Paula), en spruta med Exspot (avlusningsmedel - fråga inte!), mp3-spelare, plånbok, penna, papper, kamera och extra objektiv. Det är kameraväskan som är med idag helt enkelt. =)
Andra bra&ha-saker som läppemoj, astmamedicin, SLkort och sånt har jag antingen i jackfickan eller liggande i en burk på skrivbordet här på jobbet.

2006-11-07 12:49:33

Molly

Använder bara en väska i taget och den innehåller: plånbok, mobiltelefon, almanacka, pennor, nycklar, kam, binda, tamponger, puder, läppglans, cerat och ev. någon kamera. Inte så mycket egentligen. Men när jag är ute och reser blir det en annan sak, då pressar jag ner halva bagaget i handväskan. Kan-vara-bra-att-ha-grejer som extra strumpor, mat och dryck, paraply, tidningar och böcker, diverse hygienartiklar m.m. och sen ångrar jag mig när jag får släpa runt på allt, det mesta till ingen nytta.

2006-11-07 13:33:01

crackgrrl

Jan Johansen...! tack for asgarvet :)

jag har ALLTID ett par extra orhangen, min plyschenhorning, och Labello Pearl & Shine i min handvaska. och i det lilla facket dar man tydligen kan forvara en penna har jag i stallet en svart eyeliner :)

2006-11-07 13:42:35

Peppar

Jag har iPod, telefon, läppglans, puder, stickning, hårband, bok och vattenflaska. Plånka ibland. Och paraply ibland. Det är nog alles.

2006-11-07 13:47:22

jag

jag har alltid mobiltelefon och mp3-spelare i fickan, i väskan har jag plånbok, nycklar, kamera, extra mp3-spelare med mp3-bok, batterier, extra lurar, nycklar till stallet, tamponger, lypsyl, treo, nässpray, citodon, endagarslinser, tandborste, tandtråd, armékniv, ölöppnare med inbyggd kniv och gaffel, ihopfällbar kaffekopp, anteckningsblock och penna.

2006-11-07 15:21:34

sodan

alltså jag tyckte jag hade mycket i min väska men tydligen inte... plånbok, mobil, astmaspray (bricanyl), ett litet litet fodral innehållande tampong, lypsyl, extra hårband och några hårnålar. kalender, näsdukar, tandpetare och tuggummi. och så en bok och en vattenflaska. om jag ska ut och byter till liten väska klarar jag mig med liten plånbok, mobil, astmaspray, fodralet. fast jag vill gärna ha med allt hela tiden, om möjligt. framförallt tandpetarna - jag HATAR när saker sitter fast mellan tänderna!

2006-11-07 15:32:43

Mea

crackgrrl: Plyschenhörning!? :)

Själv bär jag alltid med mig (åtminstone) magmedicin, Ipren, ett hänglås samt mobilen. Behöver ytterst sällan just Ipren, så egentligen vet jag inte varför jag har det med mig... Förebyggande syfte, kanske?

2006-11-07 16:19:00

Garbo

Min väska innehåller alltid:
cerat, plånbok, nycklar, passerkort, mobiltelefon, almanacka, tuggummi, hårsnodd+nålar och ett äpple. Samt ofta också iPod, ob, paraply, kanske lite smink och tusen små lappar med saker jag ska komma ihåg att göra... och en massa skräp, förstås.

Och när vi ändå berör ämnet: Var i hela friden får man tag i en schysst, svart handväska i lagom storlek som inte kostar en miljon?? Har letat överallt känns det som och jag kommer allt närmare en akut väskkris. Den enda jag sett som är hyfsat ok kostar otänkbara 3500 på Åhléns City. :(
Hypodeaner, please help!!!

2006-11-07 17:44:53

tori

för tillfälllet, när jag föreställer arbetande kvinna, finns där vanligtvis: plånbok, almanacka, penna, bok, tamponger, paraply, iPod, mobil, cerat, pendelkort, nyckelkort till porten, nycklar hem och till jobbet. helst bör det ju finnas både trosskydd och ipren när jag tänker efter.... vilket det alltså inte gör nu.

2006-11-07 18:42:02

Doris

Få se nu...plånbok, adressbok, checkbok (på vissa ställen på basen kan man bara använda checker!!!), mobiltelfon, värktabletter, mutterpass (som alla gravida kvinnor i tyskland måste bära med sig), baby wipes i ziplocpåse, PRIA bar (ifall man blir hungrig), snytpapper, stimorol original, hårklämma, anteckningsblock med penna. I en liten mesh bag har jag cerat, juicy tube, ögondroppar, blotting papers, handkräm, ocg plats där "the fantastic lipstick" brukade förvaras.

2006-11-07 19:04:20

Corn

hahaha! Mutterpass! :) Smart.
Alla säger "åh jag har bara de här sakerna:" och sen är det heaps and heaps i alla fall. Överlevnadskit, säger jag bara.

Garbo: jag kanske har HELT andra anspråk än du men jag köpte min på Åhlens för typ 200 spänn. Den är svart, den är lagom (den är fuskskinn).

Kram på er alla!

2006-11-08 08:45:14


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.