Zombie drar till Schweiz

Mea 2006-09-11 15:06 (5 kommentarer)

Arkiverat under avdelningen ”Grannar jag verkligen har försökt, men ändå inte kan, stå ut med”:

Jag är en zombie. Dagen till ära dessutom både mentalt och bildligt. Så blir det när man får sova en sisådär fyra timmar på en natt. Och jag behöver åtminstone sju timmars sömn för att kunna fungera tämligen normalt. Som tur är så kan jag på mitt jobb ibland agera zombie utan att det väcker någon större förvåning.

Fram till för ett par år sedan hade jag aldrig några sömnproblem. Jag somnade alltid så fort jag lagt huvudet på kudden och sedan sov jag ljuvligt hela natten igenom. Även under mina fyra år i studentkorridor sov jag alldeles utmärkt. Jag blev aldrig störd och hade heller inga insomningsproblem. Sedan jag däremot flyttade in i min lägenhet för drygt fem år sedan har det gått utför med sovandet. Under mitt första år i lägenheten var det inga problem. Jag hade snälla grannar som uppenbarligen hade samma dygnsrytm som jag, till skillnad från grannarna som följt därefter. När den ena av grannarna flyttade så kom det en ung kille inflyttandes till den lägenheten, och i och med att han flyttade in så tog min annars så pålitliga sömn sitt pick och pack och flydde fältet. Denna granne hade en förkärlek för fester, och visst får folk festa. Men helst inte varje dag om de bor granne med mig. Och att grannlägenheten dessutom verkade förvandlas till efterfesternas okrönta hemvist var heller inget jag direkt uppskattade. Vid 23.00-tiden brukade det bli tyst och jag somnade, men vid 02.30 återvände hela festen och väckte mig bryskt igen. Denna granne bodde dock inte kvar så länge. Ett halvår, ungefär. Sedan flyttade han ut (jippi!) och en ny, tyst granne flyttade in. Livet, och framför allt nätterna, var frid och fröjd igen. Tills denna granne också flyttade ut. Och in, med buller och bång, flyttade granne nummer… fyra, i just den grannlägenheten. Han hade världens fest samma dag som han flyttade in, och i ren desperation baxade jag då ut mig säng till vardagsrummet (sovrummet ligger vägg i vägg med denna grannlägenhet). Efter en liten nattlig diskussion med denna granne (i samband med hans inflyttning för drygt ett år sedan) har det i alla fall om nätterna blivit tämligen tyst där.

Men så har vi ju min andra grannlägenhet. Från den har jag aldrig hört minsta lilla pip, tills det för drygt ett år sedan flyttade in en kille med en värstingstereo. Värstingstereon spelades dock bara fram till 23.00 om kvällarna, och det kunde jag stå ut med. I våras flyttade dock denna kille, och en ny kille flyttade in. Han har också en bra stereo, vilket jag fick lov att påpeka för honom en sen natt. Sedan dess har den (stereon) varit tyst nattetid. Däremot verkar det vara många andra nattliga aktiviteter på gång där. Det låter emellanåt som om lägenhetsinnehavaren hoppar jämfota i lägenheten, alternativt går/spatserar med väldigt bestämda och högljudda steg (med vassa hälar som slår ner i golvet) genom lägenheten. Och det inte bara en gång, om vi säger så. Och så låter det som om han möblerar om stup i kvarten. Var och varannan natt släpas möbler fram och tillbaka genom lägenheten, och med jämna mellanrum låter det också som om han lyft en möbel och sedan släpper ner den igen på golvet med dunder och brak. Jag kan inte sova då. Varje gång en möbel dunsar ner så vaknar jag till med ett ryck (om jag somnat, vill säga, annars rycker jag bara till) och får en puls på typ 200. Öronproppar fungerar inte. Jag skulle behöva hörselkåpor av någon modell man använder vid bergssprängning eller något liknande (sådana verkar dock inte vara så sköna att sov med…). Vanliga öronproppar är helt enkelt inte tillräckligt bra.

Så därför är jag en zombie idag. På grund av att jag somnade framåt halv fyra i natt. Och på grund av att väckarklockan ringde 07.00. Jorå.

Arkiverat under "Återkommande packningsproblem":

Och i övermorgon drar jag till Schweiz. Vad är det för väder där? Jag kommer att packa fel. Jag kommer att ta med regnjacka och paraply och extra kofta, och så kommer det att vara sol och 25 plusgrader. Jag kommer att ta med kjolar och kortärmade toppar och så kommer det att vara snålblåst och regnrusk. Det blir alltid fel. Denna årligt återkommande konferens är svår att förutspå – vädermässigt.

morsan

http://www.aftonbladet.se/vader/js/index.html?keyId=1319

hoppas länken fungerar :-)

2006-09-11 15:17:31

morsan

Inte då...kopiera och öppna i nytt fönster?

2006-09-11 15:18:53

Pocks

ohja. Nu har de tokfint. Men gott råd är väl bralla och kortärmade toppar samt långärmade koftor att dra på över. Samt jacka in case of regn. Vart i CH ska du vara?

2006-09-11 15:32:56

Bonita

*håller för öronen, kniper med ögonen och lallar högt* Vill inte hör inte läsa om odrägliga grannar för jag är supernojig och skiträdd för att det blir så i nya lägenheten. Jag blir alldeles konstig i hela kroppen när jag tänker på det...

2006-09-11 16:16:07

Mea

morsan: Tack! :)

Pocks: Jo, det blir till att gardera sig lite. Minns Wien för ett par år sedan; veckan innan vi åkte var det toppenväder där och alltså hade vi sommargarderob med oss. När vi kom fram spöregnade det och blåste. Hela tiden. Mitt paraply kastade in handduken och såg snarare ut som en antenn den sista dagen... Förresten ska jag till Basel. Flyger till Zürich dock. Sen tåg. Längtar efter att få prata lite tyska. :)

Bonita: Konstig i kroppen (och knoppen) var ordet. Jag håller dock tummarna för dig!

2006-09-11 22:45:30


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
Umeå
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-08-02
Antal texter
633
Övrigt
Valspråk