Stockholmsäventyr

Anni 2006-05-29 09:47 (2 kommentarer)
Hemma igen efter en intensiv helg i Stockholm.
Tog med två bästistarna dit för att sjunga. Vi stuvade in oss och bagaget i min lilla bil och rullade iväg på Äventyr.

Vet inte om nån av er såg att det stod ett tusental gospelsångare på Sergels torg och tjoade i fredags? Vi var tre av dom!

Vi klämde in oss fyra pers i käraste vännens lilla etta. Han pysslade om oss och fixade, hur mysigt som helst. Jag bara satt där och kände mej lycklig, delaktig. Mina bästa vänner samlade, fårhunden i mej blickade stolt ut över sin flock och viftade på svansen.

Sen har vi förstås sprungit i affärer och shoppat oss tokiga. Tagit en drink på Hjärtats bar, fikat massor och ätit god mat, träffat gamla vänner, haft filmkväll med chipssmulor i sängen, bråkat lite, kramats lite mer.

På vägen hem insåg vi att det var Mors dag. Det måste ju firas med en fika hos bästisens Mor, nästan på vägen. Så kom jag tillbaka till gamla barndomsbyn, där vi båda bodde när vi var små. Mina föräldrar har flyttat därifrån för länge sen, jag har inget kvar där längre, men när vi hoppade ur bilen kände jag barndomslukten, fuktigt nyregnat gräs och skog och sjö och blommorna från trädgården och det gick rakt in i hjärtat som en bortglömd smocka av nostalgi.

Dom säjer att olika människor styrs i olika hög grad av olika sinnen. Jag är nog en luktmänniska. Det finns inget som väcker minnen och känslor så mycket som en doft från det förflutna...

Käraste vännens lägenhet luktar cigarettrök, dammiga böcker och te. Jag avskyr inpyrd rök, men hos honom luktar det tryggt, varmt och vänligt. Jag hostar lite för sakens skull, sen bara trivs jag.

Trapphuset mot gatan stinker sopor, Hornsgatan osar avgaser, teaffären på puckeln doftar gudomligt...

Vivi

Ohhh jag är också en luktmänniska! Jag kommer aldrig glomma lukten av rasthallen i Vårbyskolan. Jag kom tillbaka dit flera år efter att jag slutat och lukten var precis densamma!

2006-05-29 12:10:50

Vicky

Doften de där tidiga sommarmornarna, när jag smög ut innan resten av familjen vaknat! Jag tror det var morgondaggen på asfalten, som skapade den där speciella doften.

2006-05-29 20:43:20


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!