Skav

Mea 2006-05-17 14:35 (2 kommentarer)

Jag har skoskav. Först fick jag ordentligt ont i min vänstra hälsena av en osedvanligt ond sko som klämde rejält på stackars hälsenan och fick mig att halta halvhoppandes framåt på ett ben. Sedan insåg jag att jag inte skulle kunna tämja skon och gav då helt enkelt upp och lämnade de onda skorna hos föräldrarna samt köpte nya skor. Mina fötter tackade och bockade. De nya skorna är sköna men väldigt hala (har sladdat runt lite på kontoret idag) och dessutom skaver nu den högra skon litelite, men inte alls på samma sätt som de onda skorna.

Det skaver i ögonen. Jag somnar sent på kvällarna. Ligger och funderar och lyssnar på grannen som emellanåt verkar ägna sig åt något som närmast kan beskrivas som spontan och sporadisk kosackdans. Det fortsätter skava i ögonen av all e-post som ramlar in. Jag besvarar på löpande band men lyckas inte få ner antalet obesvarad e-post nämnvärt. Titt som tätt plingar det i e-postprogrammet…

Öronen skaver. Varannan låt som spelas på radio är Shakiras ”Hips don’t lie”.

Det skaver inombords. När det blir intensivt på jobbet blir jag emellanåt förtvivlad eftersom allt är så överväldigande, men jag försöker ta det lugnt, sortera, prioritera, men det är svårt. Jag vill göra allt och helst nu.

Hjärtat skaver. Ibland kanske det måste skava lite för att kunna läka, men om det hela tiden återigen blir inflammerat och man haltar fram, vad gör man då?

Nej, jag ska inte äta renskav till middag.

Bonita

Prova älgskav då. Gott. ;-)

2006-05-17 15:06:26

Jazz

Haha!! Jag skulle verkligen vilja se denna spontana och sporadiska kosackdansen. Inser att den kanske inte är så rolig att lyssna till men att se?? *skrattar*

Mitt skoskavsknep är: Ta allt skit på en gång. Så jag har gått i 4 olika skor, som alla har skavt på olika ställen. Så nu har jag skavsår på 4 tår, bak på båda hälar, och på in och utsida på båda fötterna. Kort sagt, jag har skavsår all over!! Men det fina är att det gör inte mer ont än om man bara hade ett skav. Man har ändå ont på ungefär 1-2 ställen åt gången. Så plåstrar man utefter vilket sår som gör ont.
När dessa sår har läkt räknar jag kallt med att jag kan använda alla sommarens skor utan större problem.
*det kan visa sig att mitt knep är helt uppåt väggarna, men jag är hoppfull*

2006-05-18 10:14:42


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
Umeå
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-08-02
Antal texter
633
Övrigt
Valspråk