Käck kväll

Corn 2006-05-05 22:47 (6 kommentarer)
Astmatokdagen fick ett fint avslut i alla fall. Trots min astma åkte vi till närmsta stad, parkerade nära en affärsingång och jag smet in kvickt som tusan och strosade omkring i den luftkonditionerade affären ganska länge. Sköööönt. Sen var det hamburgare och sen en affär till. Köpte lite filmer, bland annat Station Agent som ALLA måste se för att den är så skön. Sen åkte vi hem och mannen åkte iväg för att jobba ett tag.
Barnen och jag tog en slö kvällsfika och plötsligt slår 4-åringen armarna om mig och säger "du är min finaste tjej! Min finaste mamma!" och ger mig en puss på kinden. Vackra ord för en mamma som annars mest får höra "bajskorv". Sen säger han "Mamma vet du hur en urinblåsa ser ut?" och formar ett O av mackkanterna han har ratat. Därefter börjar han prata om hjärnan, "den sitter UTANPÅ döskallen och döskallen är vit och hård. Längst bak på tungan har man små grejer där man kan känna om saker är goda, äckliga eller sura. Det har farmor och jag läst i hennes uppslagsböcker".

När lilla lillebror har somnat lägger storebror och jag oss i soffan, slänger först bort ryggkuddarna så att det blir rymligare, och så läser vi en gammal Alfons-bok två gånger om. "Det här är en bra bok, och trevlig också" blir omdömet. Nu ligger den lilla smulan i sitt rum tillsammans med pappa och läser en jättecool uppslagsbok från 1958 som han fick av faster på fyraårsdagen.

Jag sitter här, jag.

tanke

"Det här är en bra bok, och trevlig också" - hahaha! det var det roligaste jag läst i dag. Jag har en liten sladdsyster som är fem och mitt favoritcitat från henne är för tillfället: "jag har bra och dåliga nyheter. lördagsgodis-klubban var så äcklig att den var god." Hihi.

2006-05-06 01:52:31

Bonita

När min ena lillasyster var liten 3-4-5 år? var vi ute på en liten tur med bilen. Pappa körde, jag satt brevid, lillasyster i baksätet. Jag hittade ett paket tuggummi fickan och smög försiktigt in en bit i munnen i hopp om att ingen skulle märka det.. Men tji fick jag. Med sin härliga Ö-viksdialekt hör jag plötsligt lillasyster "Va' luknar det? Luknar det tuggummi? De skjulle vilja ja' ha"

Hon hade fortfarande sin säng i föräldrarnas sovrum eftersom de inte fixat med annat rum till henne ännu....Det är sen kväll, lillasyster är nedbäddad sen länge, pappa smyger in för att krypa till sängs han också, hittar en godisbit i byxfickan. En sån med papper om. Gott tänker pappa och tar av pappret. Lillasyster sätter sig käpprak upp i sin säng "Va' är de' ja' hör? Är de' godis?"

Hon är så jädra go`!!!

2006-05-06 10:31:22

Cam

Bonita: Hahahah. Gud vilken skön story. :) Härligt att börja dagen med ett skratt också så tack ska du ha för det!

Corn: När jag blir stor vill jag också ha en unge som läser uppslagsböcker for fun. :)

2006-05-06 10:47:27

Bonita

Cam - bugar och niger :) Ja, Corns pojke lär blir en allmänbildad smula!

2006-05-06 11:16:07

Em

Jag som trodde det var bara jag som läste mig till sömns med hjälp av Bra Böckers Lexicon, valfri del, jag slutade inte med det heller förrän jag flyttade hemifrån och blev uppslagsverkslös ;) Nördigt? Äsch då, kunskapstörst väljer jag att kalla det!

2006-05-06 17:31:37

vajlet

bonita, tack för garvet!!

min styvmor berättade om min systerson som var så bekymrad när de bytte en kanin till en fisk för att låtsasköra en bil.. hon undrade vad som var så fel, för han såg ut att ta till lipen.. Han har ju ingen hand!!! sa han.. tihi. sött.

2006-05-06 23:15:49


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.