Modern teknik?

Mea 2006-04-10 13:59 (3 kommentarer)

Jag har sagt det till dig (=chefen) förut: Dumpa inte saker på mig som du tycker du är för “viktig” för att ägna dig åt. Jag fyller mer än väl min tid med arbete som främst rör våra kunder. Jag finns tillhands för dem närhelst de kommer och går här på kontoret. Jag hjälper dem med saker och ting som ingen annan kan/vill hjälpa dem med. Jag gör saker som påverkar andra människor i stor utsträckning. Jag hade redan avfärdat det där mailet som ”ointressant och onödigt för oss att lägga tid på”, och sedan går det en timma eller två och så kommer det ett mail från dig där du ber mig svara på samt ta hand om nämnda mail och dess innehåll. När jag då berättar för dig att jag 1. inte ser något värde för oss att engagera oss i mailet samt 2. att jag faktiskt inte hinner med att göra det innan utsatt deadline, då skulle jag önska att du sade följande:

- OK, Mea, jag förstår. Men eftersom jag tycker att det är intressant och värt att lägga tid på så gör jag det själv i så fall.

Det hade varit OK. Men självklart är det inte svaret jag får, utan följande diskussion uppstår:

- Men Mea jag ser inte vad som är så tidsödande med detta?
- Jo, men det står ju att man måste skriva ihop en presentation också.
- Ja, men den informationen finns ju redan på vår hemsida.
- Ja, det är klart den gör, men den måste ju väljas ut samt bearbetas först.
- Med modern teknik borde det ju inte vara så tidsödande, eller?
- Nej, men jag har i alla fall inte tid.

Note to self: Jag borde ha sagt följande som avslutande kommentar:

- OK, men med denna moderna teknik samt det faktum att du verkar tycka att detta är så viktigt så är det väl inga problem för dig att göra detta själv?

Och varför, varför, varför är det så svårt att bara TRO på mig när jag säger att jag inte har tid?! Jag säger det inte för att ljuga. Jag har verkligen en massa andra saker att göra, och för tillfället innehar jag dessutom två tjänster (en kollega har semester) och även om extra-tjänsten inte är jättebetungande så är det inte direkt så att jag känner för att ta på mig ytterligare extra grejer, även om de nu ska vara så enkla att lösa med ”modern teknik”.

Gaaah.

PS: Vadå ”modern teknik”, egentligen? Copy & paste, eller?

Bonita

Med dagens teknik till trots, så tycks ingen förstå att finns ingen tid, så finns ingen tid...

2006-04-10 14:06:00

Jazz

Chefers favoritutryck "Det är väl bara att fixa"

Chefer verkar tro att det som tar tid är att IDENTIFIERA problemet. Och visst, ibland kan det vara halva jobbet. Men i slutänden är det alltid någon som måste hitta tiden att verkligen GÖRA. Så bara för att problemet är identifierat och lösninigen självklar så betyder det inte att det är gjort.
Svaret till din chef är som du säger "Men gör det själv. Det tar ju uppenbarligen ingen tid. Du har nog lika mycket tid över som jag"

2006-04-10 17:02:40

Mumtobe

Du, jag hade en chef som inte trodde på att jag hade häcken full. Så under två veckor gjorde jag en tidsstudie på mig själv (varenda minut inkl. raster fanns med). Sedan dumpade jag tidsstudien i knät på henne, tilllsammans med min 42 sidor långa "att göra lista" (med uppsakttad tid för utförande av varje punkt) tillsammans med en stor lapp "Hur ska vi prioritera".
Oj, vad tyst hon blev :-)

2006-04-11 12:37:24


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
Umeå
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-08-02
Antal texter
633
Övrigt
Valspråk