Om integritet

Anni 2006-05-12 12:29 (3 kommentarer)
Jag har fått lära mej att se det positiva i allting. Inte dissa en person utan försöka tolka allt till det bästa. Inte döma, utan försöka förstå bakomliggande motiv, hellre fria än fälla.

Visst, det är väl bra. Men ibland känns det som att jag bara jamsar med. Tar för mycket skit utan att sätta ner foten och säja ifrån.

Jag försöker att bli accepterad, passa in och bli omtyckt. Men förlorar jag i skärpa på vägen? Anpassar mej för mycket, går med på vad som helst för att slippa konflikter? För vad är det värt att uppfattas som oförarglig? Vem respekterar en mes?

Min kloka vän säjer att jag ska samla "bitchpoäng". Såna får man när man sätter gränser, säjer ifrån och tar för sej. Jag tror det är dags att börja träna lite på det!

Bonita

Yes! AnniPower!!

2006-05-12 19:01:03

Thalassa

Åh, har tänkt mycket på precis detta! Det är svårt, för i detta hårdnande samhälle så kan det vara svårt att bli respekterad om man är för mjuk. Som om man inte har en åsikt själv bara för att man försöker se saker ur alla vinklar. Det pratas ju mycket om vad bra det är att kompromissa och vara flexibel, men det verkar inte fungera så i praktiken. Ofta verkar det vara de som bara kör på och skiter i andra som kommer längst. Tror du är på rätt väg. Man kan kanske hitta en gyllene medelväg där man inte dissar andra människor men inte heller sig själv. Medelvägar är allmänt underskattade i dagens samhälle.

2006-05-13 11:13:28

Anni

Absolut, medelvägen är gyllene - man får ju inte bli ångvält heller.

2006-05-15 08:28:27


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!