Funderingar

Anni 2006-03-30 14:07 (4 kommentarer)
Ibland känner jag mej inte riktigt närvarande i mitt eget liv. Jag saknar förmågan att landa i ett ögonblick och känna att det är NU. Det oroar mej.

Idag smet jag iväg och åt lunch med en kompis på ett lite annorlunda ställe, där jag aldrig brukar vara. Det var jättegod mat och trevligt och folk jag tycker om. Jag åkte dit för min egen skull, för att få en paus från jobbmiljön och en liten vardagsutflykt. Våfflor till efterrätt, jättemumsigt. Ändå så känner jag nu när jag är tillbaka igen - jaså, jaha, det var det det… Hann liksom inte riktigt känna att jag var där innan det var över igen.

När jag åkte dit hade jag huvudet fullt av jobbtankar, och när jag väl kom fram var det fullt upp. Jag glufsade i mej min goda våffla på två minuter och hann knappt känna vad den smakade. Sen stressade jag tillbaka (och upptäckte att jag glömt plånboken så jag fick vända och hämta den, tankspridda människa!!!). Upptäckte att jag inte riktigt hann landa, sätta mej ner och verkligen prata med min kompis. Det blev bara lite på ytan, och nu är jag tillbaka på jobbet och allt är som vanligt igen.

Då spelar det ju liksom ingen roll vad man hittar på för kul saker, om man ändå bara springer förbi dom? Jag har ett jättebra liv, bra vänner, gör kul saker hela tiden, men ändå känns det som att det fattas nåt. En djupare närvaro i det jag gör, en "HÄR-varo". Att hela tiden vara på språng, vad står som nästa punkt på listan? Och det är inte ens det att jag stressar, för det gör jag inte. Egentligen handlar det inte om brådska. Kanske snarare om att hela tiden stå med ena foten halvvägs in i framtiden.

Vad håller jag på med egentligen??!

Anni

Tänker på Svartlilas text om att slösa tid. Kanske är det det jag gör? Slösar bort tiden utan att känna den ordentligt?

2006-03-30 14:18:29

Corn

Jag tror att det där är ganska typiskt. En del säger "ja lever i nuä, ja" men få gör det på RIKTIGT. Jag tycker att man alltid tänker framåt och hitåt och ditåt men sällan NU NU NU. Eller så är det ett personlighetsdrag. Fast jag ska åka iväg på jättefin och bra semester tänker jag på hur det ska bli att komma hem... Knäppt.

2006-03-30 14:51:06

Bonita

Sånt kan jag också fundera på..tror att det handlar om att t ex inte tänke på jobbet när du är på väg till mötet med din vän. Att försöka glömma allt vad jobbet heter så fort du stigit utanför dörren och se på, koncentrera dig på, och njuta av det du har omkring dej just NU. Så fort dörren slår igen bakom dej märker du hur solen skiner och du måste ta på dej solglasögonen, du går bort mot bussen och känner att vinden är varmare än vanligt och att folk går med öppna jackor och vissa redan tycks ha bytt bort vinterskorna. Medan du väntar på bussen lyssnar du på fåglarnas kvittrande och på bussen funderar du på vad det är för ett ställe ni ska äta på....' du fattar!..Varje jobbtanke som försöker picka sig in och ta plats i din hjärna när du inte befinner dig på arbetsplatsen, vår vända i dörren. Det här är Anni-tid. Får bara utnyttjas till att må bra och njuta av nuet.

2006-03-30 14:58:55

Nikki

Shit vad jag känner igen mig. Var som du tagit mina tankar och skrivit ner. Det där är mitt största problem. Det är verkligen jättejobbigt.

2006-03-30 20:15:59


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!