Vänner och värme

Anni 2006-03-19 12:23 (2 kommentarer)
Det har varit lite mycket den här veckan. En kompis från Stockholm har varit här. Smått intensivt, minst sagt. Han kan prata om stort och smått tills öronen ramlar av, ibland hänger jag med i svängarna och då är det en halsbrytande färd bland höga moln och ibland fattar jag verkligen ingenting. Han har fått jättebra kontakt med mina vänner härnere också, så vi har tillsammans ägnat veckan åt att vara extremt sociala. Jättekul, men lite ovant oxå för en ensamvarg som mej.

Jag inser hur oartig jag är! Försvinner in i en bok när jag inte orkar vara trevlig längre. Man lägger sej till med så många ovanor när man bor själv för länge. Rubba inte mina cirklar... Det är nyttigt, men ganska förfärligt att inse sina mönster. Dags att bryta dom!

Jag inser hur mycket tid och kraft jag lägger på jobbet. Är det viktigt egentligen? Inte SÅ viktigt! Övar mej i att släppa taget, tänka annorlunda. Söka mej till annat, som är viktigt och framför allt roligare, mer levande!

Lunch i köket hos vännerna. Fixar bland grytorna och pratar om stort och smått, barnen kommer och går, ett annat tempo, en annan värme.

Barnvakter hos bästisen, lägga fyra barn. Borsta, blöja och pyjamasa en i taget, natta och gosa! Jag kan själv, men det är så mycket lättare om man är två. Minstingen vägrar somna och bara kryper ur sängen och skriker! Vad gör man? Jo lämnar över till vännen som läser saga och får honom att slockna i soffan. Vilket teamwork! Med en halvsovande liten gosse på armen smälter mitt hjärta och jag inser vad jag saknar!

Varje söndag kväll brukar jag ta med mej bästa tjejerna till gymmet, simma en sväng och basta. Sen fika hos mej och massa tjejsnack! Underbart!

Nu har deras karlar börjat muttra. Dom vill också ha bastukväll. Så nu i fredags samlade vi grabbgänget och jag fick oxå vara med på ett hörn. Gym, bastu och sen hem till mej. Det blev pizza och öl istället för te och mackor, men samtalet var förvånansvärt likt tjejsnacket vi brukar ha. Bra musik, gamla minnen, nya tankar och jag bara satt där och mådde bra. En av killarna sa att jag är samlingspunkten - jag har aldrig tänkt på det så. Men åh! Det är så jag vill att det ska vara! Mina bästa, goaste vänner omkring mej! Då mår jag bra!

Idag kommer mamma hit och vi ska titta på gardiner. Var i affären och lånade hem tyger igår, det är fantastiskt här på landet! Man kommer in, hittar några snygga tyger, lånar hem en stor påse med alltmöjligt. Utan att betala ett öre, lämnar bara namnet! Det ska bli så fint! Mitt intresse för gardiner och sånt är tämligen obefintligt i vanliga fall, men det här ska bli fint! Tur att jag har en pysslig mamma med symaskin!

Ibland händer det inte så mycket på utsidan, men desto mer på insidan. Eftertankar, funderingar. Men det är i relation till andra som jag växer, får nya insikter och framför allt glädje!

Bonita

"Ibland händer det inte så mycket på utsidan, men desto mer på insidan. Eftertankar, funderingar. Men det är i relation till andra som jag växer, får nya insikter och framför allt glädje! " Du har så HIMLA rätt Anni.

2006-03-19 16:23:32

vajlet

vad vackert skrivet! blev glad!

2006-03-20 00:08:00


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!