Lång vardagstext

kicko 2006-03-02 11:24 (8 kommentarer)
Var till vårdcentralen och gjorde en spirometri (mätande av hur mkt luft det ryms i lungorna, helt enkelt) igår, och så klart hade jag lite astmakänningar på vägen till vårdcentralen så jag hade tokdåliga värden... först mäter de utan mediciner, sen får man dra i sig luftrörsvidgande och mäta igen. Nu hade sköterskan bara uppskrivet doseringsmängd av Bricanyl. Jag mår SKITDÅLIGT av Bricanyl - men å andra sidan visade det sig att den dos jag skulle ta motsvarade 4ggr så mkt av min vanliga medicin som jag brukar ta, och jag skulle troligen må rätt kasst av det med. Så jag kom därifrån med darrningar, hjärtklappning och illamånende och var skitsur över att jag, trots att mina värden med typ 300% marginal visade på att jag HAR astma, skulle tillbaks för att göra en ansträngningsspirometri om två veckor. VARFÖR, liksom??

Nå, kl8 imorse ringde distriktssköterskan och sa att jag inte behövde det, efter att hon visat värdena för min läkare. Skönt att HAN är vettig i alla fall. Jag är troligen bortskämd med sköterskor som tänker själv eftersom min mor är en sån, men det ingår väl inte i deras jobb att dra egna slutsatser om sånt som en läkare sagt nåt om. Det är bara morsan som aldrig kunnat låta bli att tänka själv - en egenskap hon på gott och ont fört vidare till sina barn.
Hon var i alla fall bussig och bokade in en läkartid redan igår när jag var där, så jag hinner med det innan jag flyttar (åh, kartongångest!). Heja!

Kära rumsgrannen verkade bli sur över telefonen imorse - hon ägnade 1½h åt att smälla i dörrar här hemma efter det. Åtminstone antar jag att det var därför, hon har klarat av att både slänga sopor, kissa och fixa frukost utan att ge utslag på richerskalan tidigare, det vet jag bestämt. DET är åtminstone en sak jag inte kommer sakna när jag flyttar - yey! =)

Jag sitter och jobbar lite innan föreläsningen kl13 - jag missade den första som var igår, men enl rapport från min projektkompis var det inte så farligt, han verkade kunnig och trevlig, föreläsaren (sånt som borde vara en grundförutsättning för jobbet men tyvärr inte är det). Jag ska få plats med en bild på en fjärrkontroll, en detaljbild på en viss knapp OCH beskrivning av dess funktion - på en yta av 480x420 pixlar. Heja mig!

Imorgon ska Petrah och jag tuffa upp till Sthlm med långsamma Intercity-tåget för årsmöte. Lena tycker att jag och Erik ska guida stackars vilsna P hem till henne där hon ska sova och passa på att vara lite sociala. Det låter som en rätt bra idé, om jag inte är helt slut och bara vill sova. Men det var länge sen jag umgicks med Lena annat än på utställning.

Fjant har haft en geggig ögoninflammation som äntligen, med idogt baddande med koksaltlösning och applicering av gul kletig ögonsalva äntligen börjar ge med sig, imorse var hon nästan sitt vanliga rödögda jag, utan klägg kring ögat. Hon har blivit riktigt tapper och piper inte alls så mkt som hon gjorde i början av veckan när jag tvättar ögat på henne. Fina tjockeråttan.
Och hennes syster som blivit parad i helgen har lagt på sig 20gram och det låter väldigt troligt att det är små bäbisar i magen! Och en av dem ska i så fall förhoppningsvis flytta hem till mig. (Eller oss, blir det ju, för jag har hunnit flytta upp till sthlm innan dess. Hjälp!)

Nä, jobba lite mer. Det finns massor med knappar på den eländes fjärrkontrollen att zooma in på!

Bonita

Om bricanyl tycker vi INTE. Och jag ska skaffa Pef-mätare eller vad det hette.. Det sägs ju att en astma man känner av är en dålig behandlad astma, så jag måste verkligen starta en astmaskola för mej och försöka kolla hur det egentligen står till med mej....
Ha en trevlig helg

2006-03-02 13:06:01

kicko

Nä, Bricanyl är ondsint. Ventoline är mkt snällare - åtminstone mot mig.
Astma-mottagningar brukar ha astmaskolor, brukar de inte? Men de ligger säkert på urfåniga tider så man missar så mkt arbetstid som möjligt...

2006-03-02 13:21:57

Bonita

precis. Jag ska fråga efter det, astmaskola alltså. Jag kör med ventolinvarianter till medicin. Känns bättre

2006-03-02 13:39:52

stickig

Jag måste fråga... Är ventoline också en akutmedicin? För jag var hos läkaren förra veckan och kollade upp vad det nu var jag hade. Hon konstaterade att det var "hyperreaktiva luftrör" och skrev ut Bricanyl, trots att jag helst inte vill dra mig det. Man kan alltså inte underhållsmedicinera utan får nöja sig med akutmedicin. Vilket i sin tur betyder att jag undviker det helt och hållet eftersom jag nästan hellre dras med andnöd än tar Bricanyl. Det vore ju bra om det fanns någon snällare variant.

2006-03-02 14:09:12

Bonita

Ja, Ventoline är också för akut. Jag fick buventol som har samma grund som Ventolin, när jag inte ville ha Bricanyl. Får inga besvär av den.

2006-03-02 14:12:56

kicko

Snällare och snällare... olika personer reagerar olika - men ofta är det så att om man känner sig alldeles knasig av bricanyl kan ventoline funka bättre. Men det är ingen garanti...

2006-03-02 14:41:59

Vicky

Du flyttar hit! Tjoho!!

2006-03-02 21:39:35

kicko

Tjoho! =)

...och det största intrycket av föreläsaren är att han är en trevlig och kunnig man med viss tendens till utsvävningar från ämnet, och med ett brinnande hat till Tele2. Han kom nog in på det tre-fyra gånger idag och hade pratat om det igår med. Det kan ju bli lite tjatigt om han ska hålla brandtal mot Tele2 i fyra veckor, förstås...

2006-03-02 22:20:23


Info
Namn
Kicki
Född
-
Hemstad
Nkp
E-post
-
Hemsida
kicki.kanske.net
Medlem sedan
2003-02-13
Antal texter
793
Övrigt
...kolla min fotodagbok istället, den säger mer än ord. =)
Valspråk

Never underestimate the power of human stupidity

Utmärkelser
  • Hypodeas jultävling 2005
  • Lövtävlingen 2006
  • Lövtävlingen 2007