Prisa flextiden

Mea 2006-02-21 11:34 (3 kommentarer)

Väckarklockan ringer. Exakt klockan 07.00. Den ringer samma tid varje dag. Jag sträcker mig efter fjärrkontrollen till radion och trycker på on-knappen. Radion börjar brusa i bakgrunden och jag vänder mig om i sängen. Lyssnar lite oengagerat på radion och börjar sakta flyta bort igen. Kommer inte riktigt ihåg vad jag drömde om imorse, men jag tycker mig kunna minnas att det handlade om Honom och hans hus. Men jag vet inte säkert. Det kanske bara var en önskedröm. Det blir nyheter på radion och jag vänder mig om i sängen igen. Tittar på klockan. 07.30. Hur kan en halvtimma passera så snabbt? Lyssnar på nyheterna och får lite déjà vu-känsla. Har jag inte hört det här förut? Varför känner jag igen nyheterna? Jo, för att jag ju hörde nyheterna när de lästes upp klockan 07.00 också. Jag lyssnade inte så aktivt då, men ändå har viss information fastnat och ger sken av sig att vara något som jag redan känner till. Jag blundar igen. Tänker att jag ska gå upp men bestämmer mig för att ligga kvar tills klockan är 08.00. Jag drömmer mig bort igen och irriterar mig på en låt som spelas på radion. Öppnar ögonen igen och ser att klockan är 08.00. Dags att stiga upp. Jag vänder mig om i sängen igen för att få en sista stunds njutning i sängen innan jag måste placera mina varma fotsulor på det kalla golvet. Lyssnar på nyheterna. Vänder mig på rygg och sneglar mot klockan. 08.10. Nu måste jag verkligen stiga upp. Tänk att få sitta och äta frukost i lugn och ro. Drar upp täcket under hakan och lyssnar på radions morgonpratare. Vänder mig på sidan igen och tittar på klockan. 08.20. Nu är det definitivt dags att kliva upp. Nu måste jag. Jag samlar krafter och tittar på klockan. Nu. Nu! Jag sätter mig upp i sängen. Brrr vad kallt det blir på ryggen. Funderar ett slag på att lägga mig ner under täcket igen. Bara en kort, kort stund för att värma mig. Men nej, nu måste jag kliva upp. Måste, måste, måste. Lägger bort täcket. Snurrar kroppen åt sidan och vänder ner benen utanför sängkanten och placerar fötterna långsamt ner på golvet.

Anni.

Jag skrev en novell en gång som hette "lovsång till sängvärmen". Din ovanstående text säjer samma sak fast mycket bättre! Förstår precis!!!

2006-02-21 14:26:29

Mea

(För mig) en av världens svåraste saker - at kliva upp på morgonen... :)

2006-02-22 16:14:25

kicko

Usch, jag pallar inte såna utdragna uppvaknanden när jag MÅSTE upp. Det är skönt på helgen, att somna om, och om, och oooom... Men måste jag upp ser jag till att ha så kort om tid när klockan ringer att jag verkligen MÅSTE upp.

2006-02-22 16:45:21


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
Umeå
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-08-02
Antal texter
633
Övrigt
Valspråk