Harry Boy

Corn 2006-02-06 22:23 (7 kommentarer)
Idag var The Läkardag. Jag fick träffa en relativt ung läkare, en tyska, och jag sa "jag har två problem. astma och ångest" och så frågade hon massor av frågor och beställde en radda tester. "jag vill ta fler tester än vad som är vanligt här" sa hon och viftade lite med högerhanden samtidigt som hon skrev. "jag är från en annan skola" och jag bara Yay, vad bra. För visst är det bra? Att någon tar en på allvar och lyssnar och vill kolla av och utesluta. Jag gillar den tyska skolan.

Bland annat skulle mina sköldkörtelvärden kollas upp - det hade jag tänkt på själv innan jag gick dit men jag hann inte säga något om det, läkaren hann före. Och eftersom jag är hypokondrisk grande så HAR jag just nu fel på sköldkörteln. Strunt samma att provsvaren kommer om flera dagar. Nu har jag det och jag har tryckkänsla över halsen und so weiter.

Alla andra värden var bra, hB, glukos etcetera. Grovt förkyld är jag men det är bara virus. Yes. Astma - där fick jag Symbicort utskrivet men med 49 kr på kontot har man inte råd att plocka ut sån dyrmedicin. Det fick bli mjölk och fil för mina sjuttio kronor som fanns i plånboken istället. Men jag ska snart plocka ut min nya medicin och hoppas att det blir strålande. Mina lungor var starka i alla fall och jag glänste med mitt värde på Pef-mätaren. haha.

Nu sitter jag och nojar över min sköldkörtel. Om det inte är något fel på den så är det "bara" ångest och trötthet och ledsenhet. Nästa vinter ska vi köpa en egen ljusterapilampa som jag ska sitta och gotta mig framför.

Kluvna känslor kring allting och längst bak i skallen cirkulerar tankar på fler barn, det låter väl helt psyscho men jag menar framöver. Långt framöver. OM jag inte har sköldkörtelrubbningar nu kanske det utlöses av en graviditet till? Och jag har varit ganska dålig av att vara gravid, med foglossning och sånt. En tjej har hört av sig och vill köpa våra tygblöjor, vi har ganska mycket och summan pengar vore ju fin. Men innerst inne gnager det: betyder det att vi aldrig mer kommer att skaffa några fler barn? Det måste det ju inte, blöjor går att köpa nya, men ändå. Ska det vara finito? Jag som drömmer drömmar om en liten blond Harry som kommer till oss. Och samtidigt har jag verkligen fullt upp med de två prinsar jag har.

My god. Som vanligt öser jag ur mig allt jag tänker på. Nåväl. Håll till godo.

tori

vad bra! ja, den tyska skolan verkar bra den. jag tycker också om när de kollar upp saker för säkerhets skull, det händer alltför sällan.

förresten, vill man köpa begagnade tygblöjor? eller har ni nya som är över?

2006-02-06 22:39:46

nina

Som en god Tori sagt till mig förut kan man ju få medicin på kredit. Du kanske borde göra det för att snabbt komma igång med medicineringen?

2006-02-07 01:17:47

vajlet

jag blir mystifierad över att man vill ha en tredje son, när man har två. å andra sidan skulle jag inte säga nej till en tredje dotter om jag hade valet. om du har nåt fel på sköldkörteln kan jag glädja dig med att man blir som en annan mänska när man fått medusin iaf.

2006-02-07 10:04:20

3pojksmamma

Klart du inte ska lägga ner tanken på en liten Harry också, om några år!

2006-02-07 10:50:54

Corn

tori: det är begagnade grejer, och jo, det vill man köpa. :)

nina: det visste jag inte, men det var bra att veta. Det löser sig nog dock ändå (min kära svärmor erbjöd sig genast att betala/låna mig pengar)

vajlet: just för att det är en son till menar du? Alltså son/dotter spelar ingen roll men det är en son som härjar i mina drömmar.

3pojksmamma. :D

2006-02-07 11:19:04

kicko

Igår när jag kom till vårdcentralen hade jag ett PEFvärde på 300, 340 efter medicineringen. Heja liksom. Idag 410 innan jag andades meduciner. Heja mina lungor! =)

2006-02-07 16:28:21

poo

Symbicort rockar! Go get!

2006-02-10 09:23:26


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.