Några promenadtankar

kicko 2006-01-27 14:43 (8 kommentarer)
Av ren snålhet och med lite hurtighet som bonus promenerar jag hem från skolan, efter att ha åkt buss på morgonen (det är KALLT på morgonen och jag är trött. Vore det inte vinter skulle jag cykla...). Det är skönt med 40min dagsljus. Frisk luft är det lite sämre med - från mässan till centralen till gustaf till stadshuset ger mer avgaser än nåt annat. Men idag OCH igår har jag fått sooool i alla fall. Inte dumt alls. Vanligtvis får jag dessutom sällskap av en av favvo-klasskompisarna (därav vägen om Gustaf Adolfs torg) och när hon kommit fram till sin buss har vi avreagerat oss tillräckligt på de vi stört oss på under dagen. Fröken Präktig som gnäller så fort hon tycker att nåt är orättvist - dvs när HON inte lyckats bli hjälpt av nåt - och fröken Smitare som nästan aldrig är på föreläsningarna och ändå på nåt vis jämt lyckas gnälla över hur dåliga föreläsarna är. Idag var hon sen eftersom hon varit och hämtat sina glasögon och det hade tagit längre tid än väntat. Eh, optikern har inte öppet på eftermiddagen? Och i vilket fall öppnar de väl inte förrens kl10 och föreläsningen börjar 8.30.
Jag har börjat referera till att skita i att komma på föreläsningar som "att göra en fröken Smitare" (eller ja, hennes namn då) - vilket jag råkat säga högt i klassrummet ett par ggr oxå. Men så klart var hon ändå inte där, så ingen tog illa vid sig. =)
Nåja. Jag försöker att inte lägga för mkt energi på att störa mig på henne.

Jag såg en tjej med en Pilgrimpåse på vägen hem oxå, och kom att tänka på vad jag pratat om med Petrah häromkvällen. Jag känner mig som den enda i hela världen som INTE är impad av de smyckena. Jag fattar inte storheten, de är inte vidare snygga ju..? Å andra sidan, hur ofta BRUKAR jag falla för dussingrejer sådär?

En till reflektion jag får så gott som varje dag på vägen hem - åtminstone de dagar jag går vägen om Triangeln - är att det är SÅ typiskt Malmöbor att stå kvar och vänta vid övergångsstället tills det blir grönt, oavsett om det kommer bilar eller inte. Det är lite lustigt, med tanke på att trafiken i övrigt i den här stan är helt galen. Å andra sidan kanske det är därför folk tycker att det är bäst att stå still tills det är grönt? Fan vet.

50% rea på Ohlsson tyger & stuvar och jag lyckades komma därifrån utan en enda tygbit. Fråga mig inte hur det gick till!

Jag såg förresten att det kommit en ny Cornwell-deckare, men den verkar inte finnas i pocket än. Den inbundna på engelska kostade förvisso inte mer än 199kr på Akademibokhandeln, så det är inga jättemassa pengar. Talboken kostade lika mkt, men den var förkortad. Så kan vi ju inte ha det!

Morris

Jag gillar inte heller Pilgrims smycken!
Så ensam är du inte , vi är åtminstone två!

2006-01-27 15:06:03

kicko

yey!

2006-01-27 15:11:01

Pocks

Jag är inte heller jätteförtjust i pilgrim - gillar deras enkla örhängen som bara är en silverinfattad sten och intet annat.

2006-01-27 15:27:06

stickig

Jag förstår varför malmös fotgängare väntar på grönt, för jag är aldrig så rädd för att bli påkörd som när jag är där. Det är som om det är öppen jaktsäsong på promenerarna!

2006-01-27 16:08:59

Bonita

Pilgrimssmycken har jag aldrig hört talas om. Berätta!

2006-01-27 16:12:36

kicko

stickig: förvisso. Men cyklisterna är nästan värst, DE tvekar inte att köra över en om man råkar komma i närheten av cykelbanan!
Ita: http://www.pilgrim.dk/

2006-01-27 16:17:45

Skylla

JAG gillar Pilgrim :) Fast kanske inte vårens kollektion just. Jag har ett par stora ringar i blått. De är ypperliga till blå polo ;)

2006-01-28 13:46:20

Skylla

Förresten... tänk att det förändrat sig så! När ömma Moder bodde i Malmö för 20 år sedan var jag alltid så imponerad av bilisternas hänsynsfullhet och gentlemannatakter.

2006-01-28 13:48:41


Info
Namn
Kicki
Född
-
Hemstad
Nkp
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2003-02-13
Antal texter
803
Övrigt
Valspråk

Never underestimate the power of human stupidity

Utmärkelser
  • Hypodeas jultävling 2005
  • Lövtävlingen 2006
  • Lövtävlingen 2007