Självkänsla

kicko 2005-08-25 10:53 (10 kommentarer)
Lustigt egentligen, hur länge saker sitter i.
Under hela skoltiden fick jag så gott som dagligen höra hur ful och äcklig jag var, och vare sig man vill eller inte börjar man tro på sånt efter ett tag...
Sen när jag blev vuxen lyckades jag jobba mig upp till en grundnivå av "helt ok" med vissa bra dagar av "fan, jag är riktigt läcker!".
Ändå har jag svårt att tro att spontana komplimanger är annat än ironiska lustigheter avsedda att få polarna till den som ger den att skratta rått. Åtminstone om de kommer från helt främmande människor.
Som igår då jag, med skitigt hår gömt i keps och en smutsig om än snygg Tshirt, gick förbi ett gäng invandrarkillar i 20årsåldern och den sista jag passerar tyst, så att bara jag hörde det, sa "Vad du var snygg."
Det enda som fick mig att ens tvivla på att han var ironisk var att han enl mina erfarenheter i så fall borde ha sagt det högt så att hans polare kunde skratta. Sen blev jag nästan arg på mig själv som inte kan skaka av mig all gammal skit och bara ta emot en enkel komplimang, vare sig jag är oduschad eller inte!!

------------------------------------------------------
I övrigt är jag tillbaks i Malmö och än så länge känns det rätt ok, även om det är för långt till Sthlm. Det är inte Malmös fel att det ligger så långt bort liksom. Det är en trevlig stad, och jag kommer sakna att inte återvända hit när skolan är slut. Lustigt det där, Lund saknar jag inte ett dugg trots 2½år där. Skulle vara botaniska trädgården och de dignande plommonträden i Landsarkivets trädgård då, men annars... nä.

nina

<3

2005-08-25 11:44:24

monchichi

åh vad jag känner igen det du beskriver.
Jag fick lära mig nått när jag spelade teater som mest, att man är imun mot sin egen utstrålning, vi kanske är mer än imuna men vi kan vara snygga för det ;)

2005-08-25 12:20:59

balletdancer

mm, relaterar också; i högstadiet tyckte ALLA, t.o.m. mina kompisar, att mina ögon var de fulaste någonsin. nu är det precis tvärtom, men varje gång ngn säger något garvar jag lite inombords för det är så sjukt egentligen.

våga tro på andras komplimanger, tänk på att ingen bedömer en så hårt som man själv... så de dagar du tycker att du är "helt OK" är du antagligen assnygg, i andras ögon. <3

2005-08-25 12:33:25

Anni

Det är väl attan att det ska vara så mycket lättare att lyssna på elaka kommentarer än att ta åt sej en fin komplimang? De där idioterna i skolan förstör så mycket självförtroende. Varför lyssna på dom när dom inte ens har vett att uppskatta en vacker Kicko??! Det om något visar väl att dom har noll koll?

2005-08-25 15:27:47

Corn

jag känner igen den där enorma misstron. Häromdan i stan var det en sötnos som tutade på sin flakmoppe och log brett mot mig, jag var helt tvivlande och trodde nog mest att han flirtade med min söta bebis... även om det var mig han tittade på.

2005-08-25 15:29:49

Frigg

Aja - vi behöver öva på att ta komplimanger också.
Tur att vi är snygga! =)

2005-08-25 15:43:36

Em

Been there done that. Blev pepprad hela grundskolan med hur äcklig och ful jag var...Komplimanger gör mig bara paff och sen misstänksam.

2005-08-25 22:05:32

Vicky

*kram*
En solklart äkta komplimang som ska sparas i det boosting-hörn av hjärnan, som för en hård kamp mot den av uppväxtens alla idioter så tilltufsade självkänslan!
Och så är du ju snygg, men inte bara snygg, du är förbannat unik också!

2005-08-25 22:54:25

Smulmia

Vi hade en tradition i min gymnasieskola att skicka rosor på alla hjärtans dag. Gul för vänskap, Rosa för hemlig beundrare, och Röd för kärlek. Ett år så fick jag bla en ros från en hemlig beundrare, jag vart så himla arg! Jag trodde stenhårt på att det var någon som ville driva med mig! Vem är det som vill driva med mig så elakt? Var det enda jag hade i huvudet. Fick aldrig reda på vem som skickade rosen. Det var inte förrns många år senare som jag började tänka att det kanske var från en hemlig beundrare på riktigt... men då var det ju liksom försent att bli glad över rosen...

2005-08-26 00:13:33

Jazz

Jag har alltid kontrat komplimanger med ett skämt. Ett
- Du är snygg
har alltid kontrats med överdrivna gester och ett överdrivet
- Jag vet
Sen har jag skrattat och så har komplimangen runnit ut i sanden och inget mer med det.
Vet inte när det var, men någon gång var det en kille som sa "Du, du behöver inte skämta bort min komplimang"
- Vad ska jag säga då? undrade jag.
- Du kan säga tack.

Jag har ännu inte helt lärt mig att inte blixt-skämta bort komplimanger. Men jag tänker alltid på vad han sa.

Varför ska det vara så jävla svårt att tro folk. Varför ska någras jävla åsikter får bli till allas.

2005-08-29 16:37:17


Info
Namn
Kicki
Född
-
Hemstad
Nkp
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2003-02-13
Antal texter
803
Övrigt
Valspråk

Never underestimate the power of human stupidity

Utmärkelser
  • Hypodeas jultävling 2005
  • Lövtävlingen 2006
  • Lövtävlingen 2007