Semestertips

Anni 2005-07-29 00:56 (9 kommentarer)
Vad är det som händer? En veckas semester och jag känner hur jag blir mer och mer korkad för varje dag som går. Snart kan jag inte tänka i tvåstaviga ord längre och hjärnan har gått ner på sparlåga. Rätt skönt strängt taget. Fast jag måste slänga in en rad här innan jag helt tappar taget om tiden och åker ut...

Såg just Magnolia på TV. Fattade ingenting! Är jag korkad eller var filmen för djupsinnig för mej? Alltså - grodor som regnar ner från skyn??!

Ett semestertips:
På kusten utanför Ängelholm finns en liten by som heter Mölle. Sött ställe, fullt av segelturister. Precis innan Mölle finns en hembygdsgård, där kan man parkera och sen gå ett par kilometer rakt ut i skogen, nerför, nerför och NERFÖR tills man kommer till en strand.

Där har nån galning byggt ett konstverk som heter Nimis. Jag är säker på att han inte fick leka tillräckligt i trädkojor när han var barn och nu har han tagit igen det som vuxen! Det är stora torn, byggda av hopspikade brädor och träplankor. Ser skrangligt ut, men är stabilare än man kan tro. Helt fantastiskt ställe! Man kan gå inuti gångar och klättra runt i tornen. En liten tioårig busunge i mej tittade fram och önskade sej en lite yngre och modigare kropp... Wow!

Först tänkte jag att "han är inte riktigt klok" - med lika delar fascination och beundran. Sen insåg jag att han nog är det - det måste vara fantastiskt att vara på ett sånt vackert ställe och skapa något som man kan se växa fram. Fast jag kan inte begripa hur han lyckades få dit allt material för det ligger verkligen i världens ände!

Det är inte ett ställe att besöka i högklackade skor! Man måste inte nödvändigtvis vara bergsget, men det underlättar... Jag har träningsvärk i hela kroppen idag, men det var det värt!

Och efteråt kan man fika hos "flickorna Lundgren på Skäret", med kaffe i gamla fina kopparkannor och sju sorters kakor. Wienerbröd med krusbärssylt - bara en sån sak!

Flikka

Åh vad skoj! /sign. en något ringrostig klätterapa

2005-07-29 09:13:14

Vivi

ohhh klattra! Jag vill jag vill!!

Angaender Magnolia, jag fattade inte heller nagot. Tyckte att den var alldeles for svar for mig. Jag ar val shallow eller nat...!

2005-07-29 09:34:39

Ma

Jag har läst det här om grodregnet:

"You get to a point in your life, and sh*t is happening, and everything’s out of your control, and suddenly, a rain of frogs just makes sense. You’re staring at a doctor who’s telling you something is wrong, and while we know what it is, we have no way of fixing it. And you just go, so what you’re telling me, basically, is that it’s raining frogs from the sky. "

Har läst det på imdb.com's diskussionsforum om du är intresserad, och jag tror att det är regissören som sagt det (på sidan ptanderson.com)

Själv tyckte jag att det var askonstigt första gången men stilfullt och logiskt andra gången:)

2005-07-29 09:37:52

jag

åh, jag hade tänkt titta på magnolia igår eftersom en kompis till mig tycker den är så bra men så glömde jag bort det. det låter dock inte som en film i min smak så det var kanske lika bra det :)

2005-07-29 11:26:06

Pocks

Ja, Nimissnubben är ju konstnär av rang.
Och Flickorna LUndgren på Skäret är ett av mina favvofik ilandet. Visst är det underbart! Kopparkannorna och sen dricka ur gröna anna och äta (svindyra) småkakor. Mmmm... Njut! (och spana efter storkarna i trakten - där finns dessa sällsynta varelser. Åtminstone nrä jag drog förbi).

2005-07-29 11:59:19

Ruffis

Nimis och Arxs, de är bara så häftiga :-)

2005-07-29 15:06:29

kaktus

Åhh... Magnolia är min absoluta favoritfilm. Jag hör till skaran som tycker att grodregnet är ett så oförklarligt slut på historien att det funkar bättre än något annat hade kunnat göra. Jag ÄLSKAR den!

2005-07-30 02:54:08

Anni

Ja, grodregnet passar bra i sammanhanget - jag begrep inte resten heller :-)
Idag fick det bli fika hemma - här ösregnar! Dock inte grodor, vilket jag är tacksam för...

2005-07-30 19:00:57

balletdancer

ngnstans i slutet av filmen, före grodregnet, sveper kameran förbi en skylt med bibelcitatet "And if thou refuse to let them go, behold, I will smite all thy borders with frogs." -- har hört att tolkningen skall vara ngt i stil med att världen är så ologisk att ett grodregn faktiskt framstår som logiskt. minns inte riktigt. iaf var det coolt att min kompis och jag såg den där skylten i filmen när vi såg den på bio, INNAN det blev en sådan diskussion kring det hela :)

2005-07-30 19:10:48


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!