Råttor och lite jordgubbar

kicko 2005-07-04 01:07 (7 kommentarer)
Här sitter jag och gnäller över att ingen uppdaterar så här i sommarvärmen, fast jag är lika dålig på det jag. Även om jag inte ens är ute i värmen så värst mkt. =)

Jag har så gott som säkert kommit fram till att det nog är bäst att ta det lugnt på råttfronten ett tag, ge Kola en chans att finna sig tillrätta i sitt nya hem och ge SCSI en chans att fatta att hon är en flockmedlem, ingen inkräktare (hon luktar visserligen bedårande när hon dränker in sin päls i doftämnen från körtlar på ryggen och sidorna - och jag gnuggar henne gärna mot mig för att sno åt mig lite av väldoften (normal, vem, jag??) - men jag skulle hellre se att hon slutade vara så hormonstinn och funkade som en välbalanserad råtta istället. *suck*
Nåväl, just som jag börjat acceptera att det är bättre att vänta lite hör så klart en uppfödare med jävligt bra råttor av sig och undrar om jag inte tycker att man försakat sin chans till råtta om man tingar en unge och sen inte hör av sig. Och tycker jag inte att det är bättre att liten råtta i såna fall kommer och bor med mig?
Joooo, ATT jag tycker!! ...men jag skulle ju inte...
Jag vågar inte riktigt hoppas än. Med min vanliga tur kommer den som tingat råttan höra av sig. Men annars sitter jag snart här med nåt jag sagt mig aldrig vilja ha - en rödögd råtta.

Råttor verkar vara som kärlek - de kommer när man som minst anar det, och har slutat leta.

I övrigt händer inte så mkt. Jag har en filmdejt imorgon, fika/shoppingdejt på tisdag och råttfika på torsdag och har ätit jordgubbar till frukost så ofta jag kunnat.

kicko

just ja... jag BORDE byta presentationsbild. Fleecefodrad yllemössa är inte så juli liksom.

2005-07-04 01:19:27

Vicky

Men du är så sööööt i din mössa! Kommer den tillbaka i höst då?

2005-07-04 08:35:04

kicko

troligen kommer jag ändå inte orka byta... det var mest en reflektion. =)

2005-07-04 11:26:13

Binglan

jag har aldrig haft eller träffat så mycket råttor, men funderade lite på en grej. är det inte lite jobbigt att skaffa en liten fin råttbäbis och så vet man att den kommer att finnas hos en i typ två år (jag har förstått att det är medellivslängden ungefär?) Om man skaffar en hund och ger den en massa kärlek och tid så har man ju ändå förhoppningen om att den ska leva i alla fall tio år eller så? Alltså jag förstår ju att det är en förutsättning liksom, om man ska ha råtta alls... men det måste vara lite sorgligt?

2005-07-04 13:58:20

kicko

jo. Det är skitjobbigt och jag känner flera som bytt till andra djur just pga det. Men samtidigt får man ut så mkt under de där åren att det är svårt att låta bli! Men mycket sorg och smärta blir det och ibland undrar jag om jag är knäpp som frivilligt utsätter mig för det...

2005-07-04 14:05:00

Binglan

det är nog helt rätt att skaffa flera så att det inte blir helt tomt när en försvinner... hoppas du får en liten jordgubbsögd råtta snart :-)

2005-07-04 14:38:30

kicko

jo, det är ju så. Man måste fylla på råttförrådet så att det inte är så farligt nära att ta slut som mitt var i våras. För DÅ är det satans jobbigt. Bäbisar är jobbiga men de upphäver en del av sorgen efter de gamla tanterna.

2005-07-04 14:42:16


Info
Namn
Kicki
Född
-
Hemstad
Nkp
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2003-02-13
Antal texter
803
Övrigt
Valspråk

Never underestimate the power of human stupidity

Utmärkelser
  • Hypodeas jultävling 2005
  • Lövtävlingen 2006
  • Lövtävlingen 2007