Ösregn och vårkänslor

Anni 2005-05-22 00:30 (4 kommentarer)
Ibland är det skönt när det ösregnar. Då har man en utmärkt anledning att stanna i sängen hela förmiddagen och inte göra ett skvatt. Skrota runt och småpyssla i fred och skylla på vädret när man inte har lust att hitta på nåt. En totalt meningslös lördag, en härligt bortslösad ledig dag framför dumma filmer på TV. Och ändå har jag massa ingenting kvar att göra!

Nu har det slutat regna. Går ut på balkongen i skymningen. Luften luktar nytvättad, full av vårdofter. En koltrast kvillrar borta i parken. Jag grips av vemod. Orkar inte ta in allt det vackra ensam.

Minns min gamla balkong i Stockholm. Höstkvällar när jag följde med min kärlek ut och vi stod där och frös och tittade på stjärnorna. Improviserade fikastunder med grannen. Min nya balkong är större och finare, men jag känner mej ensam. Det är inte lika roligt med en ensam balkong.

Funderar på om välståndet egentligen är den största källan till ensamhet. När man inte längre behöver dela saker med varandra. Livet blir bekvämare och mer praktiskt, men fattigare på möten.

Längtar efter att bli förälskad igen. Känna mej levande! Sabla vårkänslor!

nina

Oh, jag totalrelaterar nog till allt... Utom att jag inte kan njuta av bortslösade dagar efter ett år som sjukskriven. Nu går det mig på nerverna. Samtidigt orkar jag såklart inte göra ngt. Men lukterna, kärleken, ensamheten och längtan efter det levande livet... ja, jag vet vad du menar.

2005-05-22 05:28:41

Bella

Har du inte vägarna förbi Göteborg snart igen? Skulle vara trevligt med en fika!

2005-05-23 16:27:05

Anni

Ja Bella, det gör vi!! Vet inte riktigt när jag ska till Gbg härnäst, men nu har jag ju en bra orsak...

2005-05-24 08:31:08

kaktus

Å, välståndet och ensamheten. Jo, så är det, tror jag. Vi lever liv där man har råd med ensamhet och den är det svårt att ta sig ur...

2005-05-31 10:51:54


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!