Kulturkrockande rumsgrannar

kicko 2005-04-16 19:27 (15 kommentarer)
Igår när vi var på väg ut från Citygross - där vi som vanligt kom hem med betydligt mer än vad som stod på listan även om det delvis berodde på att vi glömt skriva upp en del kända behöver-saker på listan - ringde mobilen, som jag egentligen struntat i att ta med mig ( jag kom ner till bilen och konstaterade att jag inte behövde den men Erik gick in och hämtade den åt mig). Det var min rumsgrannes svåger eller brors-nånting eller vad han är, en snubbe jag träffade när hon flyttade in, som ringde å rumsgrannens vägnar.
Hon hade visserligen varit på det klara med att nån skulle hyra mitt rum, och att det inte var klart NÄR denne någon skulle flytta in - men vad hon INTE var beredd på var att det var en kille. Något jag ärligt talat inte ens tänkt en tanke på att det skulle spela nån roll- i hennes fall skulle jag tyckt att det var värre ifall Sanna, som jobbar med att sälja telefonsex, hyrt rummet ety lägenheten är rätt lyhörd. Jan är bara nöjd med nån som verkar lugn och ordentlig!

Den här svågern tog upp det faktum att de delar badrum som en känslig punkt varvid jag inte kunde låta bli att undra om Bupe plötsligt tänkte duscha tillsammans med honom, nåt hon aldrig visat nåt intresse av att göra med mig... annars förstår jag inte vad problemet är. Dessutom delar hon redan badrum med Eriks raklödder som han lämnat hos mig, det borde vara ungefär samma sak?
Jo, och sen VISSTE man ju aldrig med män - men nu låser ju Bupe ändå dörren till sitt rum, men ÄNDÅ. Man VET ju aldrig. Kände jag den här killen, gick han att lita på, var han ordenlig?
Ja, jisses - han är en mesig programmerare med fästmö och dotter, inte fan tror jag att han kommer hoppa på Bupe med en förskärare (åtminstone hoppas jag att han låter bli MIN uppsättning knivar isåfall, jag gillar dem) och våldtar henne på väg till badrummet innan han äter frukost och åker till jobbet!? Men det är klart, i de lugnaste vatten... och man kan ju aldrig så noga veeeeeta med män - och svågern-eller-vad-han-nu-är är ju en man själv, så han borde veta allt om mäns svårtyglade impulser att våldföra sig på unga flickor bara för att de finns på bekvämt avstånd en dörr bort.
*suck*

Bupe är visserligen från Nigeria eller nåt sånt men svåger-nissen är svensk, HAN borde inse att det är fullt möjligt att det flyttar in nån av det motsatta könet i ett studentrum. Tycker jag.

Sen blev jag lite nyfiken på hur han fick mitt nummer... jag har inget minne av att jag lämnat det till Bupe - jag har åtminstone inte hennes, vilket jag borde ha i såna fall. Men han kan väl ha jagat rätt på det hos hyresvärden eller frågat John som hyr mitt rum eller nåt. Skit samma.

Herre gud, förresten. JAG delar badrum med en karl nu! Och alla år tidigare jag gjort det... aldrig hade jag i tankarna att jag kunde bli överfallen eller värre. Jag måste börja sova med låst dörr!

kicko

Och just det, han passade på att tala om att Bupe eventuellt skulle ha en kompis på besök några dagar i slutet av sommaren - var det nåt problem för mig, hon har ju ändå soffa och loftsäng och gott om plats för sin kompis?
Eh, hallå ja? Vad spelar det för roll för mig om hon stoppar in sina övernattande vänner i garderoben eller låter dem sova på soffan - JAG har aldrig frågat Bupe om det är ok att min pojkvän kommer på besök, eller att jag delar säng med sötaste nina eller biffiga tatuerade män med rakat huvud kommer och äter pannkaka med mig... det var säkert omtänksamt av honom att fråga men jag fattar inte varför jag skulle behöva veta, liksom...
Nåja. Jag förstår mig vare sig på rumsgrannen eller hennes familj, det är bara att konstatera.

2005-04-16 19:31:48

Vicky

Suck.. Med tanke på att hon inte ens kan kommunicera (det var väl därför svågern ringde?) så lär det verkligen krävas en ren attack från din hyresgäst sida, på annat sätt kommer de väl knappast få kontakt? Och en man kanske är bättre vägg i vägg, en en Kicki, och ibland en Erik och tre råttor? Har dom tänkt på det? Man ska se det från den ljusa sidan!

2005-04-16 21:00:51

kicko

Va, skulle JAG och mina råttor vara dåliga grannar, va va va?
*tssss* =)
(fast det är klart, helt tystlåten är jag ju inte jämt *flin*)

2005-04-16 21:07:35

Vivi

Fast jag maste nog anda saga att jag forstar henne pa satt och vis... Efter att ha delat lagenhet med tre killar kan jag saga att det vill jag inte gora igen. (And bear in mind one of them was my boyfriend!) Man kan inte knalla runt i underklader hur som helst, man hittar alla mojliga sorters har i badrummet (pa golvet, toasitsen, badkaret, handfatet) skaggstubb overallt, smetigt raklodder overallt och gud vet vad mer man hittar. (Skitiga kalsonger, porrtidningar och kylen alltid full med ol.)

2005-04-16 21:38:29

kicko

Bupe visar sig sällan ute i de gemensamma utrymmena ens när jag är där så vad är skillnaden? Och definitivt inte i underkläder (det står JAG för). Hårar gör jag oxå. Å andra sidan står hon för nergrisandet av spisen och kvarglömmandet av läskiga gamla saker i kylen. Jag har svårt att se vad könet har med såna saker att göra. Faktiskt.
MÄN dräller inte skitiga underkläder omkring sig och skitar ner handfatet - folk med dåligt ordningssinne och bristande respekt för omgivningen gör det. Och tro mig, det har INGET med kön att göra!

2005-04-16 21:50:58

vajlet

kicko jag gillar ditt försvarande av karlar och jämlikheten. fast själv skulle jag inte vilja dela lägenhet med nån öht, det räcker så otroligt bra att bo med sina egna glin...

2005-04-16 21:53:00

kicko

...fast borde jag låsa sovrumsdörren bara för säkerhets skull?
Vilket ju skulle göra STOR nytta med tanke på att karln i fråga ligger i samma säng. =)
Men man VET ju aldrig med män!

2005-04-16 22:09:48

Frigg

Jag skulle låsa sovrumsdörren om jag bara kunde. Jag har en skatt där inne i mitt sovrum om nätterna juh! =)

2005-04-17 11:17:41

kicko

Ja, och dessutom delar du badrum med en karl du med. En gift en förvisso, men man VET ju aldrig med män... du kanske gör bäst i att förvara dyrgripen inlåst i ett skåp om nätterna istället? ;)

2005-04-17 13:23:28

Frigg

Jag tror inte att hon skulle uppskatta det... =)

2005-04-17 15:07:34

kicko

nu är du petig igen!

2005-04-17 15:44:01

Vicky

Klart ni är goda grannar!! Förutom lillans löss, då..

2005-04-17 18:42:51

Frigg

Föresten så tycker jag att den där karln jag delar badrum med är lite trist. Han duschar nästan aldrig hemma och när han gör det har han alltid kalsonger på sig både på väg till och på väg från badrummet. Vad är det för mening lixom? =)

2005-04-17 18:52:23

Ita

Frigg Kalsonger kan man ta av....Båd e på väg in, i, och på väg ut ur badrummet...... ;-)

2005-04-18 06:35:02

Frigg

Ita, jag vet det - men med ett par barn som ägnar sig åt att krylla så blir det inte av. Speciellt om jag bara vill ägna mig åt att titta...

2005-04-18 09:28:28


Info
Namn
Kicki
Född
-
Hemstad
Nkp
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2003-02-13
Antal texter
803
Övrigt
Valspråk

Never underestimate the power of human stupidity

Utmärkelser
  • Hypodeas jultävling 2005
  • Lövtävlingen 2006
  • Lövtävlingen 2007