Tapenade och alternativflum

Corn 2005-04-16 17:41 (4 kommentarer)
Under veckan har jag klivit upp ur sängen halv fem varje morgon, för att hinna i tid till jobbet som börjar klockan sex ute i skogen. Alltså grävjobbet. Och där har jag befunnit mig högt uppflugen i diverse maskiner. Och mellan maskinvistelserna har jag knatat omkring och letat fotovinklar, gått de tvåhundra meterna till toaletten på idrottsplatsen, ätit min medhavda nyttiga matsäck. Jag har INTE druckit kaffe och jag har INTE mått bra. Magkatarren härjar igen och det känns lite orättvist för jag äter så himla bra nu. Ganska små portioner, ganska ofta, inget kaffe, bara örtte, mycket vatten, lagom med frukt och så vidare. Långsamt långsamt arbetar jag mig bort från det värsta sockerberoendet.
Jag har ett skrivjobb på gång om kursen jag går och jag är våldsamt nervös och samtidigt våldsamt förtjust och jag har rolig mejlkontakt med chefredaktören som är så snäll, så snäll. Än så länge. Men det gäller att börja producera. Jag har skrivit en hel del redan men det är löst... Det känns inte särskilt bra. Men jag är en äkta grävande journalist i alla fall, i sanning. Hahahaha.
Igår höjde jag rösten i en diskussion på skolan och klippte av ordentligt och försvarade djurrättsaktivister, deras minkutsläppningar i synnerhet. Eller ja.... inte försvarade kanske. Men förklarade. Det kändes fint.

Idag är det lördag och det är en fin dag för jag har spelat fotboll med mitt barn och plockat sten från vår steniga tomt, och för att jag och mannen och det lilla barnet åkte till stan för att handla och när vi skulle lämna ägg till vår före detta yogatant drogs vi in i en prova-på-dag på hennes flummiga arbetsplats och det var FRIGÖRANDE DANS och hon bara "kom, kom" och vi gick upp för en trappa, jag trodde att det skulle vara någon föreställning men det var det inte, ett fåtal personer stod i ring och skulle dansa. Jag hatar hatar HATAR sånt även om jag är dansant när jag ensam, men att stå och göra det i cirkel med såna där typiska alternativtanter? Både jag och Flake stod och guppade loss ett tag i alla fall och jag tänkte strängt till mig själv "titta inte på tanterna, titta inte på tanterna" för jag höll på att börja fnissa åt hela situationen. Efter ett kort tag pekade jag övertydligt på armen och sa till Flake "oj, vi måste visst gå!" och så gick vi därifrån och in på köpcentrat och strosade omkring ett tag. Jag menar inte att vara tyken och nedlåtande mot alternativtanter, de är så fina så, men det är alltid en klick som på äldre dar (50+) har börjat förverkliga sig själva, så de går på qi gong och frigörande dans och föreläsningar om alternativ kost. Det är rart på något vis. Och vääääldigt tydligt i stan där jag bor, här finns det ett ganska stort alternativnäste, och då menar jag alltså inte alternativ som i ungdomsalternativ. Ni vet kvinnan i väst som blundar och viftar mest av alla med armarna under den frigörande dansen, som ser ut att vara i kontakt med sig själv. Hon är en äkta alternativtant.

Sen träffade vi på ett freak som skulle marknadsföra fotoklubben, han var riktigt konstig. Eeh... jag tror att jag väntar ett tag med att gå med.

När vi kom hem gjorde jag tapenade som jag bredde på ett par laxfileer och så skjuts in i ugnen, det var mumma. Och på LIDL hittade vi ju macadamianötter, rostade och saltade på burk, och de är ju världens finaste och godaste nöt. När man väl har smakat vill man inte gå tillbaka till några simpla stenhårda hasselnöter igen. Macadamianöten är så god att man vill gråta. Men lite svår att få tag på. Tack, Lidl.

Igår gjorde jag någon snabbversion av högskoleprovet på nätet och jag fick 1,5 fast jag var hypertrött och inte orkade läsa igenom i LÄS-avsnittet. Wey. Nu är jag lite skrytig ju. Men det kändes fint att det gick ok, mitt gamla gäller inte längre och jag funderar på att göra provet i höst.

Nu ska jag sova lite så att jag orkar se en film ikväll utan att slockna 20:30 vilket jag brukar göra these days.

Betty

Åh, emn ajg vet precis vilka tanter du menar, man blir liksom generad och rörd på samma gång. De är så bra och samtidigt så - pinsamt öppna, eller hur man nu ska säga.

2005-04-16 20:46:13

vajlet

ååååh men va, macadamia på LIDL?? jag har varit så ilsk på Konsum för att de slutat saluföra dem, så TACK för tipset, det är FÖR dyrt att köpa dem på Hötorgets saluhall... :)

2005-04-16 22:05:34

Mea

Magkatarr är verkligen ett gissel!

2005-04-17 11:28:42

Kitty

Apropå alternativtanter...jag DÖR varje gång jag ser ett avsnitt av Helt Hysteriskt och Edina är på något retreatställe där hon ska komma i kontakt med sitt inre Jag... hennes "ledare" är verkligen en alternativtant! Någon som sett det?

2005-04-19 17:37:00


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.