I bästa vännens arbetsrum

Anni 2005-03-25 23:26 (1 kommentar)
Här sitter jag - i Stockholm - hos bästa vännen. Hon pysslar om mej, skämmer bort mej med fisksoppa och vin, har bäddat sängen åt mej - jag känner mej som en prinsessa. Min gudson har visat alla sina nya leksaker, hans lillebror har visat hur fint han kan dansa och vi har tittat på tecknad film och ätit påskgodis. Jag är hemma hos min syster, min vän och en bit av mej har fallit på plats igen.

Det är så härligt att vara tillbaka här! Det känns som jag aldrig varit borta, jag är direkt inne i tempot, funderar på vilken ände av tunnelbanan jag ska gå mot för att hoppa av åt rätt håll - såna där typiska gamla ovanor som en stressad stockholmare gör på rutin. Samtidigt är jag inne i andra vanor nu, ser allt med nya ögon, reagerar på saker, luften luktar annorlunda, solen värmer på ett annat sätt än hemma, känns bekant men ändå annorlunda. Och jag vet att det är jag som håller på att förändras och byta perspektiv, på gott och ont.

Igår kväll satt jag på en rökig pub med min käraste vän. Sov hos honom igårnatt och allt var precis som förut. Jag drack en drink för mycket och ventilerade livet och hemlängtan och bortlängtan och allt däremellan. Det är så mycket mer luft här i Stockholm, högre i tak, äldre vänner, större liv.

Imorse gick jag från Söder till Gamla stan i solskenet och hjärtat var så fullt av Stockholm så det flödade över. Visst är jag konstig som drabbas av hemlängtan när jag är HÄR?!

Shoppade loss på Drottninggatan, jeans, en kavaj, ett par sjalar - jag är utsläppt på grönbete till mina gamla kända jaktmarker och kryssar vant mellan favoritbutikerna. Nu ska jag bli ny, piffig och snofsa upp mej. Bort med allt gammalt tråkigt ur garderoben. In med ny luft, ny inspiration! DET ÄR VÅR!!! Och jag lever och strålar ikapp med alla yrvakna påskliljor!

Ita

Åh vad härligt! En sån text som gör mej GLAD!!!

2005-03-29 07:02:24


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!