Eremitdag

Anni 2005-03-20 18:21 (1 kommentar)
Förlåt att jag försummat er hela veckan! Har knappt haft tid att springa förbi datorn ens. Konferenser och möten - jag som har gnällt så mycket på att det är långtråkigt på jobbet - nu har jag fått vad jag tål och lite till. Skönt att det börjar lossna, men hjälp vad stressigt det blev plötsligt!

Så därför bestämde jag mej för att ha en riktigt lugn och skön helg, bara vara hemma och pyssla och dega. Kanske hinna titta på nån av alla videofilmerna jag spelat in och lagt på hög eller kanske hinna läsa ut en bok?

Lördag morgon började lugnt, men sen ringde telefonen. Fika med två bästa vännerna - klart jag måste komma. Vi brukar ses en del, men sen en av vännerna fick barn har det blivit ett litet avbrott. Nu var det familjefika, med respektive och alla barn - lite annorlunda. Trevligt, men det blev en helt annan sorts samtal - kanske inte direkt inom områden som jag känner mej hemma i...

Sen åkte jag hem och bara tog tvärslut. Tjafsade med mamma på telefon, inte för att nån av oss var sura utan för att jag helt enkelt var för trött för att orka vara social. Så då bestämde jag mej för att ha en eremitdag idag!

Jag har haft massa dåliga samveten hemma som hängt över mej. Allt från att ringa tillbaka till vänner som lämnat meddelanden till att plantera om blommor. Och så har jag mitt hopplösa arbetsrum som jag aldrig får ordning på. Men det ska man inte göra på en eremitdag... trodde jag.

Imorse studsade jag upp och fick äntligen satt igång med blommorna. Planterade om rubbet, duschade dom, bytte krukor, dammade av fönsterbrädor och sen var jag tvungen att städa för det var jord överallt.

Sen satte jag igång att möblera om i arbetsrummet. Sortera papper, flytta datorn till andra väggen... och sen loggade jag på för att se om den fungerar och det gör den ju! :-)

Jag har tagit en långpromenad, pratat med vän i telefon, lagat nyttig middag med massa fräscha grönsaker (det är ovanligt - jag har inte hunnit handla på två veckor, utan levt på knäckebröd och rester ur frysen).

Det känns som att själen börjar hinna ifatt mej.

jag

låter underbart :)

2005-03-20 20:51:41


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!