Verklig underhållning?

Anni 2005-01-05 11:54 (3 kommentarer)
Igår såg jag Röda Korsets (tror jag det var) TV-reklam där de ber om pengar till offren efter katastrofen och innan jag begrep vad det var trodde jag det var reklam för nån ny sån där katastrof-film.

Då mådde jag illa! Hur står det till i världen egentligen? Vi matas ständigt med filmer som handlar om översvämningar, kometer som slår jorden i småbitar, världens undergång, tornados... you name it! Amerikaniserat plastvåld där The Good Guy alltid vinner i slutet. På vägen dit dör statister i tusental - men det är ju bara på film!

Nu har det hänt! Den här gången var det inte på film och människor dog på riktigt. Är det bara jag som tycker det är smaklöst att "sälja" spänning och underhållning på samma tema? Var går gränsen?

En vän sa att det är ett sätt att hantera rädslan för det okontrollerbara, typ som när man läser deckare där mördaren åker fast för att behålla tron på rättvisa... Kanske sant?

Jag är rädd för en värld där man blir avtrubbad, där dokusåporna blir grövre och grövre och människovärdet urholkas.

nina

Anni, jag tror tyvärr vi är i den världen du är rädd för... men jag tror även att din vän har rätt... : / Jag är så rädd för den här världen nu. Den är så ondskefull och läskig och här sitter jag på Lidingö i en skyddad bubbla och har inte ngt farligt som händer runt mig...

2005-01-05 11:58:46

Coppelia

Jag är fullständigt livrädd för den här världen redan.

2005-01-05 23:28:09

Anni

Jo, fast ändå finns det ju folk som bryr sej. Vet inte om eller hur man kan kämpa emot, men jag vägrar att bara ge upp!

2005-01-06 23:32:31


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!