Krax!

Anni 2004-11-29 23:22 (4 kommentarer)
Krax, krax! Hes som en korp! Bacillerna har slagit till och invaderat hela halsen och är på väg uppåt öronen oxå. Jag slåss tillbaka med honungsvatten och varm halsduk. Och försöker hålla klaffen på mej, men det är inte lätt...

Har suttit i telefon halva dagen - vänner som ringt till jobbet och fått höra att jag är sjuk och så måste dom kolla hur jag mår. Gulliga hjärtevärmare!

Hela helgen har varit full av goda vänner och jag inser verkligen hur mycket jag uppskattar dom. I fredags natt kom en familj från Stockholm hit, bara över helgen. Tappert att åka bil 100 mil för att få spendera en dryg dag med mej, jag känner mej hedrad. Särskilt som deras tonårsdotter följde med frivilligt! Det är väl inte alla 15-åringar som tycker det är kul att umgås med föräldrarnas kompisar. Jag har känt henne sen hon var tre dagar, dom åkte förbi och sa hej på väg hem från BB, bara en sån sak!

Vi hade en sån där underbar lördag, strosade på stan och handlade lite vantar och småpyssel, sen åkte vi hem och lagade middag ihop, pappan i familjen är kock så han fick så gärna ta över... Stekta marinerade lammsteksskivor med skogschampinjoner, en alldeles underbar sås och hasselbackspotatisar. Till detta dracks rödvin. Och så min maffiga äpplepaj efteråt.

Det hela avslutades med en kvällspromenad för att gå ner all denna mat. Vännerna fick hjälpa mej att knyta skorna när jag satt och fnissade hysteriskt på hallgolvet och var för mätt för att orka böja mej ner. Det är så underbart med riktigt gamla goda vänner. Dom har känt mej halva mitt liv och står ut med alla mina dumheter utan att blinka. Det är oskattbart - eller heter det så - jag letar efter ett annat ord som just gick och gömde sej...

Om jag nån gång i livet hittar nån att leva med vill jag ha just en sån familj! Dom är så varma och självklara på nåt sätt. Man kan droppa in hos dom utan att ringa först, och får vara med som en medlem i familjen. Dom kanske sätter på en fika, men i övrigt fortsätter dom med det dom håller på med och man får smälta in i deras vardagsliv och bara vara.

Jag har en annan gammal barndomsvän här i min nya stad som är lite åt samma håll. Hon var över igår kväll med hela familjen (4 barn) och det var full rulle. Den lille ettåringen har just lärt sej gå och tyckte förstås det var jättespännande att undersöka allting, även levande ljus som han inte rimligtvis kunde nå, men nådde ändå. Vi satt där och försökte fika och prata, med ögon i nacken.

Då insåg jag att jag har blivit en sån där gammal nucka som jag svor på att aldrig bli. En sån där "finmoster" som man var rädd för att hälsa på när man var liten för att allt var så ömtåligt och man knappt vågade röra sej.

Mitt hem är totalt barnovänligt! I och för sej har jag inga barn här, så det är väl rätt naturligt, men ändå. Pianot är en dödsfälla för små fingrar som hamnar i kläm när locket ramlar ner, stereon är "ajaj, nej du får inte...", maskindiskmedel under vasken, lådor som inte är barnsäkra, kastrullskåp fulla med tunga stekpannor som landar på tårna. Till slut blåste vi ut alla mysiga stearinljus och så fick dom sparka fotboll med en tom creme fraiche-burk...

Jag insåg att det nog är lättare att jag hälsar på hos dom som jag brukar. Där kan barnen pyssla med sitt och roa sej själva lite mer och vi får en chans att prata vuxenprat. Sen har inte jag fullt upp med att fixa fika och sånt utan kan sätta mej i soffan och läsa sagor istället och då har både barnen och jag roligare.

Ibland gnäller jag ju över att jag längtar hem till Stockholm och allt möjligt sånt, men den här helgen har jag verkligen känt att jag har det så bra. Jag har varit riktigt varmt lycklig och känt att jag mår bra. Trots min kraxiga hals mår jag bra idag, djupt in i själen bra. Det är nog lite adventsljusstakar och mysig musik också, men framför allt mina vänner. Eftersom jag bor ensam har dom blivit min familj och det är kanske inte så konstigt att jag saknar dom jag flyttat från. Men dom finns ju kvar! Och jag har gamla vänner här också. Det värmer.

grafit

Du är väl hemma från jobbet när du är sjuk? *hytter lite med pekfingret*
Gosa ned dig i soffan och drick the!

2004-11-29 23:28:19

Pocks

Vad härligt och varmt!

2004-11-30 09:09:37

binglan

villken mysig text!

2004-11-30 09:24:40

Anni

Grafit - det är just vad jag är! Hemma, arbetsskygg, nedgosad och full med te! :-) Förutom att vara sjuk mår jag oförskämt bra.

2004-11-30 21:58:58


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!