Nu minsann har vi snöstorm!

Anni 2004-11-22 08:57 (4 kommentarer)
Den där snön som blåste förbi mej och fortsatte inåt landet häromdagen har ångrat sej. Den ringde efter en kompis som nu roar sej för fullt här.

Det är alldeles vitt utanför fönstret och en kollega mailade just att hon är insnöad och kan inte ta sej till jobbet. Själv klofsade jag igenom halkig blötsnö genom skogen och kom hit som en dränkt katt. Byxorna är iskalla och blöta upp till knäna. Jag vill ha kall och torr snö, inte sånt här klafs som bara blir frusen gegga. Gnällspik eller hur?

Nåja, igår var det härligt i alla fall. Tog en lång promenad vid havet och det blåste nästan inte alls och solen värmde i fejset.

På kvällen var jag på Taize-mässa i kyrkan. Levande ljus överallt, stillsam musik i stämmor, mycket tystnad. Det var jätteskönt, verkligen fridfullt och lugnande. Det kändes som det behövdes. Det kanske inte är så dumt att ta det lugnt ibland.

Helgen för övrigt då? Jo, i fredags kväll hade jag besök av en kompis från Göteborg. Vi satt mest och slöade i varsitt soffhörn med ett glas vin och det var rätt OK det med. Skönt med gamla vänner som man inte behöver vara trevlig mot...

På lördagen - bio i Göteborg. Almodovars senaste om Dålig uppfostran. Typisk Almodovarfilm - varför har han pippi på transvestiter? Storyn var lite rörig med mycket hoppande fram och tillbaka i tiden, men oerhört vackert filmad, härlig musik och jag njöt till fullo av att den var på spanska.

grafit

Vad är Taize-mässa ?

2004-11-22 10:52:01

Anni

Taize är ett kloster i Frankrike och dom har en lite speciell sorts musik. Detta har spridit sej och nu kan man gå på stillsamma gudstjänster i kyrkor här i Sverige också med den här speciella stillheten. Det är mycket a-capella sång i stämmor, bara levande ljus, mycket tystnad, enkelt och nästan meditativt.

2004-11-22 11:03:15

Anni

http://www.taize.fr/sv

2004-11-22 11:04:18

nina

Taize lät jättemysigt... och det låter som att du har haft en bra helg! Det är skönt att höra! Kram!

2004-11-22 12:01:55


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!