Hemma eller hemma?

Anni 2004-09-27 11:01 (10 kommentarer)
Tillbaka igen, hemma igen efter en helg hemma i Stockholm. Jag är i en brytpunkt nu. Har börjat komma tillrätta i nya staden, men har fortfarande hjärtat och vännerna kvar i Stockholm. Det blir så splittrat att ha flera "hemma". Skönt att komma tillbaka, men samtidigt är jag inte riktigt en del av deras liv där längre. Det händer massa småsaker hela tiden som gör att allt förändras och nu är jag utanför det där vardagsflödet.

Antar att jag borde försöka hitta ett nytt vardagsliv härnere, men det tar tid att lära känna folk på djupet. Tid som jag inte orkar vänta på, jag avskyr att behöva ha "tålamod"! Det säjer alltid folk när man klagar på nåt "Du måste ha lite mer tålamod!" Dom har säkert rätt, men det retar mej ändå...

Fick massage häromdagen och var med om en mycket underlig upplevelse. Jag hade massa spända muskler i ryggen och nacken och när han gav sej på dom kände jag hur alla känslorna bara sköljde över mej. Det var som om dom legat inbäddade i musklerna och när jag äntligen kände och musklerna slappnade av började jag gråta.

Det låg så mycket prestationsångest i svankryggen - vet inte hur, men jag kände alldeles tydligt att det var prestationsångest och inget annat just där! Hemlängtan sitter i axlarna.

När jag är bland mina gamla invanda vänner vågar jag äntligen släppa fram allt, visa hur jag egentligen mår. Stackars dom, som får stå ut med allt gnällande! För egentligen är det inte så farligt, behöver bara lätta på trycket ibland.

Detta blir nog en rörig text, men jag har tänkt en del och är väl inte riktigt välformulerad ännu. Det handlar om yta kontra djup, att våga visa vem man är och stå för sina åsikter, men ändå passa in och bli accepterad. Det handlar om att känna sej ensam i ett nytt sammanhang men ändå våga gå vidare. Att ta initiativ eller vänta in.

Ita

Jag har hört att det inte är ovanligt att sånt händer när man får massage. Själv har jag hittills bara fått blåmärken...

2004-09-27 11:11:39

nina

vad jag känner igen det där med vänner. jag flyttade först av alla från norrland och det har varit som att ngt litet kom mellan mig och mina vänner. fast det har även visat vilka som är ens true friends. det är "bara" en som ramlat av på färden och det känns naturligt.

2004-09-27 11:16:28

Anni

Ita - jotack, det fick jag oxå, blåmärken alltså... :-)
Nina - du har rätt. Riktiga vänner finns kvar även efter flytten.

2004-09-27 13:00:15

Mea

Yoga kan också verkligen släppa loss alla känslor. Fast massage är ju också bra. Har själv inte drabbats av några blåmärken - än. :)

2004-09-27 14:33:57

balletdancer

Det är ibland jobbigt att stå med fötterna på två ställen, vilket var anledningen till att jag bestämde mig för att här, där jag bor nu, är mitt hem, punkt slut. Känner mig bortkopplad från vardagslunken i Sthlm och det är väl egentligen inte så konstigt. Några gamla vänner har hamnat i bakgrunden, men jag har också fått två nya (i Sth), som jag bara umgicks med sporadiskt hemma. Märkligt.

2004-09-27 14:47:11

Anni

Önskar att jag inte vore så beroende av rötter - att vara planterad nånstans och känna mej hemma. Skulle vilja vara en krukväxt, flyttbar och självständig.

2004-09-27 15:09:47

Anni

Balletdancer - det är nog så att när man flyttar behåller man bara dom vänner som verkligen betyder nåt. Ibland är det inte dom man först tror...

2004-09-27 15:45:17

nina

Anni, vad jag känner igen det där. Jag har oxå starka rötter. Dock inte till min hemstad. Utan till en trygg punkt i tillvaron. Jag har ofta hemlängtan, men hemmet är där jag bor för tillfället. Så nu är hemma Sthlm och jag kan inte vara i Norrland mer än ett par dagar innan jag vill hem igen. Hem är nog där jag har min säng, mina saker. Mitt liv. Jag älskar mitt hem! *ler*

2004-09-27 15:50:06

balletdancer

Anni, du har nog rätt i det... suck. Men du vet, här har man gått runt och trott att vi var så nära varandra och så var det inte så. Det är konstigt också att sådana som man bara känt några månader kan kännas som att de står en närmare än vissa vänner som jag känt halva mitt liv. Förresten är det bra att vara nära sina rötter, var de än är någonstans. Du vet, de är flyttbara om man tar det varsamt!

2004-09-27 15:56:09

Anni

Går omkring med en vag känsla av hemlängtan och ibland tror jag den finns där oberoende av var jag befinner mej.
Vet inte om jag längtar efter en plats, vissa vänner, eller bara en känsla av tillhörighet eller trygghet?

2004-09-28 11:05:37


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!